avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare casa

buna ziua va rog sa ma azutati cu o informatie sunt casatorita din anul 2011 in regim de bunuri comune anul acesta 2014 soacra mea a decis sa-i faca sotului contract de vanzare cumparare pe casa ei fara nici un fel de clauze in contract casa e trecuta pe numele sotului si mai jos specifica ca este casatorit cu mine din anul de .... precizez casa are 4 camere o baie si bucatarie din care doar bucataria si o camera sunt aproape finalizate restul de de camere sunt de refacut si baia toata pt ca am doar instalatia trasa in curand si acoperisul e de schimbat sau chiar vom ridica o mansarda in concluzie mai sunt multi bani de investit bineinteles din venituri comune ce vreau eu sa stiu este defapt de drepturi legale am la acea casa si pamant avand in vedere ca investim impreuna daca sotul peste cativa ani vrea sa divorteze eu am vreun drept la casa sau doar la ceea ce sa investit din data incheierii contractului ? exista un termen de ani in care eu imi pot intra in drepturi? tin sa mai spun ca nu avem copii.as vrea sa stiu daca suntem amandoi proprietarii acestei case sau doar sotul? va rog sa ma ajutati cu un raspuns .
Cel mai recent răspuns: andreeapitbulita , utilizator 15:51, 14 Noiembrie 2014
Conform Codului civil, ¨bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune¨.
Nu are nicio relevanta daca apare scris doar numele sotului dumneavoastra, este tot bun comun. Important este sa apara un nume al sotilor.
Daca va temeti ca incheind contractul numai intre un sotul dvs si soacra dvs, bunul este propriu, adica ii apartine numai titularului prevazut in contract, puteti sta linistita.

Atata timp cat nu se incadreaza in dispozitiile Art. 340 c.civ cu privire la bunurile proprii ale sotilor, nicio grija.

Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
b) bunurile de uz personal;
c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;
d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;
f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;
h) fructele bunurilor proprii.

Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Admin, administrator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In contractul de vanzare cumparare asupra unui bun dobandit dupa casatorie este trecuta si sotia ? sau se poate trece doar unul dintre soti? nicole stanescu nicole stanescu as dori cateva informatii referitoare la bunurile dobandite dupa casatorie, sunt casatorita de un an, iar in vara urmeaza sa incheiem actele de vanzare ... (vezi toată discuția)
Partaj si vanzare bun comun obtinut din bani proprii Florea80 Florea80 Am avut o casa pe numele meu nefiind casatorit .M-am casatorit si a rezultat un copil. Am vindut casa si cu banii obtinuti am cumparat alta casa la cara sotia ... (vezi toată discuția)
Intrebare vanzare proprietate Valentinpetrila07 Valentinpetrila07 Buna ziua , eu detin o casa batraneasca la tara cu acte in regula si vreau sa o vand surorii mele , ea fiind casatorita ..Intrebarea e: Sora mea poate sa o ... (vezi toată discuția)