avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziitii intracomunitare SRL-D
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziitii intracomunitare SRL-D

Am un SRL-D neplatitoare de tva si doresc sa achizitionez o masina autoutilitara noua din Bulgaria. Dealerul auto de la care voi cumpara a acceptat sa imi vanda masina fara TVA, dat fiind ca aceasta va fi inmatriculata in Romania. Voi plati TVA pentru aceasta achizitie in Romania? Mentionez ca nu sunt inscrisa in ROI si ca masina valoreaza mai putin de 10.000 Euro la data aderarii.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
luizaradoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: luizaradoi , utilizator 14:57, 17 Noiembrie 2014
Situatia descrisa de dvs. nu corespunde cu legislatia. Firma din Bulgaria, platitoare de T.V.A. acolo (un dealer auto sa fie neplatitor?!) nu poate vinde fara T.V.A. unei firme din Romania care nu este inscrisa in R.O.I.

Cred ca undeva este o scapare si nu ne-ati dat toate detaliile.
Pt masini noi, TVA se plateste unde se inmatriculeaza masina.
Un material f. ok este aici:
[ link extern ] /
Extras:
Persoana juridica neinregistrata in scopuri de TVA sau persoana fizica va depune la organul fiscal (cel pe a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul) un decont special de TVA (formularul 301), inainte de inmatricularea in Romania a autovehiculului, dar nu mai tarziu de data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care ia nastere exigibilitatea achizitiei intracomunitare. De asemenea, trebuie sa achite TVA pana la data la care are obligatia depunerii decontului special de TVA
Va multumesc frumos pentru raspuns. Mi-a fost foarte util

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)
Achizitii marfa franta enachemariana_2007 enachemariana_2007 Buna ziua. O societate neplatitoare de tva vrea sa aduca marfa din franta si sa o vanda pe teritoriul romaniei.Trebuie sa se declare platitoare de tva?Unde si ... (vezi toată discuția)
Urgent declaratia 301 decont special de tva consela consela URGENT Am o mare nelamurire-- in data de 05.01.2011 o firma platiroare de tva inregistrata in registrul operatorilor intracomunitara a facut o achizitie ... (vezi toată discuția)