avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj

Buna seara. Din luna septembrie primeam ajutor de somaj dat fiind faptul ca eram proaspat absolvent de liceu si am ales sa nu incep inca facultatea.
Din 15 noiembrie (adica maine) intra in vigoare un contract de munca semnat de mine cu o firma, am sunat la AJOFM de care apartin insa nu am mers personal.
Problema este daca nu mi s-a intrerupt inca somajul si intra in vigoare contractul de munca , pot intampina vreo problema? (O sa merg luni la prima ora personal sa discut intreruperea ajutorului de somaj) Care ar fi aceasta, si daca ar putea avea vreo problema si angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 14 Noiembrie 2014
Daca c.i.m. a fost incheiat pe o durata de cel mult 12 luni, atunci plata indemnizatiei vi se va suspenda.

Daca c.i.m. a fost incheiat pe o durata mai mare de 12 luni sau pe nedeterminata, atunci plata indemnizatiei va inceta.

Trebuie sa mergeti si sa depuneti o copie de pe c.i.m. la AJOFM. Angajatrul nu are nicio legtaura cu aceasta situatie, dvs veti cel bun de plata daca nu anuntati AJOFM-ul.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult! Si in cazul in care intarziu cu cateva zile ( pana marti ) depunerea copiei dupa c.i.m ce as risca?
P.S Deocamdata nu am primit o copie dupa c.i.m .
Solicitati angajatorului s ava inmaneze un exemplar de pe c.i.m., conform art.16 alin.3 C.mun.

Mai sunati inca o data la AJOFM , luati numele persoanei cu care vorbiti la telefon, si explicati-le situatia si vedeti ce spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi cedrrew cedrrew Am o nelamurire legata de acordarea indemnizatiei de somaj dupa angajare.Situatia este urmatoarea: daca dupa cele 2 luni in care ar trebui sa mi se ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea liceului marianacioata marianacioata in perioada in care un absolvent de liceu primeste indemnizatia de somaj pe parcursul a 6 luni, poate avea un parte time de 2 ore, sau pierde indemnizatia? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj sau plata cu ora mihalcea88 mihalcea88 Buna ziua! La 2.04.2016 s-a incheiat CCC si am depus dosarul pentru somaj, prezentandu-ma la viza lunara. Incepand cu data de 1.06.2016 voi suplini o colega ... (vezi toată discuția)