O data cu republicarea Legii 12/1990 in MO 291/05.05.2009 pe toate forumurile au inceput discutiile privitoare la obligativitatea de a declara sau nu a daosul comercial aplicat de societatile comeciale. In unele localitati contribuabilii au inceput sa depuna aceste declaratii, la Cluj am inteles ca s-a fixat si data limita de depunere. Nu mai inteleg nimic, stiu ca o perioada intr-adevar se depuneau aceste declaratii dar de la o vreme am inteles ca sa scos aceasta obligativitate ..........se depune sau nu?
Potrivit acestei legi:
Art. 1. - Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
f) nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, inainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision
Art. 2. -
(1) Constituie contraventii faptele prevazute la art. 1 lit. a) - k) si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
e) faptele prevazute la lit. c) si f), in cazul in care au fost savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 3.000 lei la 18.000 lei;
Care sunt opiniile dvs?
~ final discuție ~