avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Aceste SRL de Recuperari Restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Aceste SRL de Recuperari Restante

O firma de Cablu a vindut o creanta la o firma de recuperari.
Cum poate aceasta firma SRL sa recupereze de la o persoana fizica
suma de 250 lei. Aceasta suma reprezinta reprezinta citeva luni neplatite
plus majorari. Aceasta suma reprezinta facturi emise dupa perioada de 12 luni de contract, beneficiarul de contract notificind firma de cablu ca nu vrea sa mai continue acest contract, apelind la alta firma de cablu.
O firma prestatoare de servici de cablu poate continua sa emita facturi dupa cele 12 luni de contract reziliat pe motiv ca nu erau la zi platile fata de prestator de servici, acesta emitind in continuare facturi fara ca beneficiarul sa beneficieze de semnal tv.B-) B-). Eu stiu din putinele mele cunostinte ca nu poti sa ceri o suma de bani pe ceva ce nu prestezi, respectiv semnal cablu, dupa cele 12 luni de contract pe care la reziliat.
Cu respect Dan
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 11:10, 15 Noiembrie 2014
"Putinele dvs. cunostinte in domeniu" sunt foarte bune!

Asa este: nu poti cere o plata pentru ceea ce nu ai facut!

Va trebui sa solicitati firmei respective sa va puna la dispozitie actele care stau la baza acelui debit datorat.

Daca incearca sa va execute silit, formulati contestatie la executare.
Cel mai usor pentru d-voastra (si lipsit de complicatii) ar fi sa comunicati in scris societatii de recuperari (nu prin scrisoare obisnuita ci prin scrisoare cu confirmare de primire si continut declarat ) o copie a cererii de reziliere contract care are viza furnizorului de cablu impreuna cu o adresa prin care explicati de ce considerati ca nu sunteti dator pentru acea suma. Mai mult ca sigur firma de recuperari va considera debitul ca fiind prea mic pentru cheltuielile cu o recuperare foarte incerta. Ei cumpara aceste creante si pentru 10% din valoarea lor nominala, constituie provizioane de risc, deci sunt acoperiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract - somatie de plata Mihaela Enache Mihaela Enache Am reziliat contractul in vara cu o firma de servicii prin cablu(depasind acel termen pentru care incheiasem contractul) si am apelat la serviciile de cablu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante contract zapp sebastian84 sebastian84 Buna seara , In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care contribuie la acest forum sfatuindu-ne. Am si eu o problema cu neachitarea unor facturi ... (vezi toată discuția)
Datorie telefonie mobila pmirceas pmirceas In 2009 am reziliat contractul societatii comerciale cu operatorul de telefonie Vodafone prin portare catre alt operator. Cu 2 luni inainte de expirarea legala ... (vezi toată discuția)