avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsificarea semnaturii si folosirea abuziva a numelui
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsificarea semnaturii si folosirea abuziva a numelui

Sunt Ana Enache și aș dori să vă întreb cum se pedepsește folosirea numelui și falsificarea semnaturii pe niste acte oficiale chiar dacă nu exista prejudiciu. Menționez ca timp de un an jumătate , chiar doi managerul de la compania cu care am avut un contract de colaborare mi-a falsificat și numele și semnatura (adică numele și semnatura mea falsă s-a făcut săptămânal. Ce trebuie sa fac și cui trebuie să mă adresez , sau cum ar trebui sa formulez cererea pentru urmărirea penala a acestui manager. Mai menționez ca am făcut o scrisoare adresată companiei pentru a mi se elibera acele documente , dar compania a refuzat sa mi le pună la dispoziție spunandu-mi ca sunt acte oficiale pe care trebuie sa le cer în instanță. Va rog sa mă sfătuiți ce trebuie sa fac.Doresc ca acest manager sa răspundă pentru folosirea și falsificarea numelui și semnaturii în același timp. Mulțumesc frumos și vă rog frumos sa mă sfătuiți în aceasta privința.
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 07:06, 17 Noiembrie 2014
Infractiunea de fals este prevazuta si pedepsita de Codul penal. In acest sens, puteti depune o planere penala impotriva acelei persoane.
Plangerea penala se poate depune la Politie sau la Parchet.

Daca acele documente va sunt necesare intr-un litigiu , puteti adresa instantei propunerea de a le solicita de la acea societate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Există vreun model de plângere penală pentru infracțiunea de fals
Nu exista un model standard pentru plangerea penala privind infractiunea de fals si uz de fals.
Plangerea conceputa va contine toate detaliile privind modalitatea in care a fost folosit abuziv numele dvs, pe ce tip de documente a fost folosita semnatura, datele concrete (zi, luna, an), in ce context a fost facut falsul, etc.
Organul de cercetare este obligat sa incadreze fapta (le) comisa, chiar daca dvs. indicati gresit un temei de lege, astfel ca poate descoperi si alte infractiuni, cum ar fi: fals in declaratii, fals privind identitatea, etc.
Am fost la poliție și mi s-a spus că dacă nu exista prejudiciu nu poate sa pățească nimic.
Ar fi cazul sa depuneti plangerea la parchet (un exemplar ramane la dvs. cu numar de inregistrare), ramanand ca odata ajunsa la politistul de caz, acesta sa explice procurorului ca folosirea semnaturii, numelui fara drept, etc, nu este infractiune, ci doar o fapta urata care nu produce consecinte juridice si nici nu prezinta pericol social.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)
Pretentii zahsor zahsor Cum trebuie procedat pentru a deschide actiune in pretentii peroana fizica ? Este nevoie de un formular special ? Este vorba despre o persoana care mi-a ... (vezi toată discuția)
Fals sau nu? miha13 miha13 Buna ziua! Un prieten a falsificat o copie dupa o.p. pentru a mai prelungi un termen de plata trimitand copia pe mail beneficiarului. Acesta vazand ca nu-i ... (vezi toată discuția)