avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum recuperez cheltuielile de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum recuperez cheltuielile de judecata?

O banca m-a dat in judecata pentru daune sub motiv de nerespectarea obligatiilor de garant. Am castigat procesul in faza de fond. Banca a declarat apel, dar pana la termen nu l-a timbrat si s-a respins apelul. Mie insa nu mi s-au acordat cheltuielile de judecata. Le-am cerut prin recurs la ICCJ insa mi s-a respins recursul ca "nefondat". N-am primit inca motivarea ICCJ. Daunele pretinse de banca fiind foarte mari, pe mine m-au costat mult cheltuielile de judecata (onorariu avocat cerut ca % din suma pretinsa de banca). Exista totusi vreo posibilitate de a recupera cheltuielile facute? Se poate prin alta actiune separata? Se poate la CEDO?
Cel mai recent răspuns: Carmen.D , utilizator 18:40, 15 Noiembrie 2014
Dar le-ati cerut in fiecare faza procesuala? Pentru ca nu avea de ce sa le respingă instanta daca v-a dat câștig de cauza.
Ce a motivat instanta cu privire la cheltuielile de judecata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Multumesc pentru raspunsul promt. Da, le-am cerut in fiecare faza procesuala.
Instantele de fond si apel: doar "fara cheltuieli de judecta"
Recursul la ICCJ stiu doar ca a fost declarat "nefondat", asa cum am spus nu am primit inca motivarea curtii (s-a pronuntat in mai).

Cunosc dosarul fila cu fila, initial am crezut ca a gresit avocatul meu, ca nu le-a cerut, ca nu le-a dovedit, ca nu a formulat bine recursul - dar nu, totul a fost ok.

Toti cei cu care m-am consultat imi spun ca asa ceva nu se poate, ca trebuia sa primesc cheltuielile de judecata, dar uite ca se poate! - de aceea incerc sa aflu pareri despre ce pot sa mai fac acum, daca asta este situatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Carmen.D, utilizator
Daca aveti av discutati pt a vedea ce solutii aveti,solicitarea cheltuielilor pe cale separata etc.
Multumesc pentru sfat! Mai voiam o opinie profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Participarea intervenientilor in interes propriu la proces fara ca cererea sa fie timbrata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult daca e posibil sa ma lamuriti intr-o problema. Am avut un proces constatarea calitatii de mostenitor in care niste persoane terte (nici rude nici ... (vezi toată discuția)