avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara vs credite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara vs credite

Am trait in concubinaj 8 ani. Din acesta relatie a rezultat o fetita. Pt a beneficia de pensie alimentara, se tine cont de creditele concubinului meu? Nu se stabileste in functie de venitul acestuia? Creditele sunt doar pe numele lui. Eu nu sunt codebitor. Unul din credite e cu prima casa si mai are 2 de consum. El sune ca eu o sa primesc 100-200 ron, dupa ce i se calculeaza, lui, cosul zilnic si ceditele si fetita primeste ce mai ramane. Asa e?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alina.livia , utilizator 08:45, 23 Ianuarie 2015
Nu este chiar asa. Instanta de judecata este cea care stabileste cf dispozitiilor legale.

Art. 529 NCC

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Concubinul are rate in total de 1350 ron. Castiga 2300 ron net. Cat mai primeste fetita, in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
alina.livia, utilizator
Pensia alimentara se poate retine din salariu daca nu se doreste plata benevola. (prin executarea hotararii) Cum unei persoane i se poate retine maxim 50% din venitul net, sansele sunt mari. Ratele bancare le plateste de bunavoie, nu sunt retinute din salariu prin executare, daca presupun bine.
Da asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de ... AnamariaA1 AnamariaA1 Cum se calculează pensia alimentara , cât vine dim 3600 de lei salariu in mâna ? Dacă tatăl are și rate la un imobil , datoriile lui se scad și după se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara rak0770 rak0770 Un salariat are de achitat pensie alimentara conform hotararii de divort pentru 2 copii in cuantum de 1/3 din salariul net. Intre timp unul din copii devine ... (vezi toată discuția)
Intretinere copil avavi avavi Buna ziua, O cunostinta are o relatie cu un tip, nefiind casatoriti. Din aceasta relatie a rezultat o fetita care e recunoscuta, in sensul ca pe certificatul ... (vezi toată discuția)