avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa

buna seara ! sunt casatorita cu sotul meu de 28 de ani , casa in care locuim este dobandita de el inainte de casatorie de la bunica lui printr-un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. M-a instiintat acum cateva zile ca vrea sa vanda casa , fara ca eu sa fiu de acord . casa a fost una batraneasca cu mai putine camere am adus-o la stadiul in care este astazi impreuna. imi puteti spune va rog frumos daca poate sa vanda casa de unul singur ? mentionez ca avem si 2 copii majori . Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 16 Noiembrie 2014
Daca este dobindita inainte de casatorie, este un bun propriu si poata sa faca ce vrea cu el. Dvs aveti dreptul la imbunatatirile facute la respectiva casa, si a sporului de valoare adus ca urmare a acestor imbunatatiri.
Mergeti cu copie dupa buletin si copie dupa certificatul de casatorie la OCPI si inscrieti-o ca locuinta a familiei si n-o s-o mai poata vinde, cel putin pana dupa divort.

Art. 321

Noţiune

(1) Locuinţa familiei este locuinţa comună a soţilor sau, în lipsă, locuinţa soţului la care se află copiii.

(2) Oricare dintre soţi poate cere notarea în cartea funciară, în condiţiile legii, a unui imobil ca locuinţă a familiei, chiar dacă nu este proprietarul imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament dobandit inaintea casatoriei AlinaStanciu80 AlinaStanciu80 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul vrea sa vanda apartamentul in care locuim impreuna cu cei 2 copii minori, impotriva vointei mele ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a nota in cartea funciara ca locuinta familiala a unui apartament care este proprietatea unui tert Costi2014 Costi2014 Buna ziua domnule Profesor, Va rog sa-mi dati un sfat: De 8 ani saunt casatorita si locuiesc cu sotul meu intrun apartament proprietate a socrilor.In timp am ... (vezi toată discuția)