avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o problema cu banca help!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o problema cu banca help!!

buna ziua

am o problema caresuna in felul urmator pe scurt

am o societate comerciala 2 asociati din 2005
din 2006 mai, avem o linie de credit de 48000 ron care de atunci tot a fost prelungita
dar acuma in mai nu sa ai putut pt ca am avut bilete cecuri refuzate deci... nu se mai poate
in 2006am avut garantie imobiloara ca garantie, in in 2007 sa scos acea garantie imobiliara

dar acuma ei imi spun ca nu se mai poate si ca orice ban intra in cont ei il iau si sa v cu ei poate reusim sa il reesalonam pe 1 an sau daca vin cu garantie imobiliara din noupe 3 ani

INTREBAREA MEA ESTE
DACA EU NU POT SA RETURNEZ ACI BANI CE POATA SA FACA BANCA??
Cel mai recent răspuns: molnarjoe , utilizator 14:42, 30 Mai 2009
Daca nu va veti achita datoriile catre banca, veti fi executat silit.
SUNTEM 2 ASOCIATI SI COLEGUL A SEMNAT FINAL, EL FIIND NECASATORIT SI NU ARE NIMIC PE NUME, EU NU AM VRUT CA TREBUIA SA SEMNEZE SI SOTIA SI AM CEVA PROPRITATI PE NUME
ASA CUM S-AR PUTEA INTAMPLA??
Trebuie sa insistati in reesalonare sau transformare in credit pe termen scurt cu rambursare in rate lunare, dupa posibilitatile reale ale firmei.
Daca deja creditul a fost trecut integral la restanta - daca nu s-a prelungit in nici un fel, si daca banca la care aveti creditul nu accepta nicio negociere, tot ce puteti face este sa incercati sa rambursati creditul printr-o refinantare de la alta banca, unde sa obtineti un credit cel mai probabil garantat imobiliar.
Aceasta varianta stiu ca este destul de greu de realizat in aceasta perioada, dar daca nu veti face acest lucru, banca creditoare poate intr-adevar, in temeiul contractului de gaj pe cont sa va retina toate sumele de bani intrate in cont, pentru compensarea datoriei.
Dupa trecerea unui termen de 90 de zile de intarziere dupa data scadentei creditului care nu s-a mai prelungit, vor putea incepe si executarea silita. In acea etapa se vor putea indrepta impotriva altor bunuri care sunt garantie la creditul neachitat, sau impotriva altor bunuri ale firmei, chiar negajate la banca.
Important este ca dvs. sa impiedicat situatia sa ajunga pana acolo, daca doriti sa continuati activitatea firmei respective, convingeti banca sa va reesaloneze creditul. Insistati pe ideea ca nu puteti sa rambursati tot creditul acum, si ca daca va executa silit n-o sa poata recupera integral. Plus ca isi fac si ei provizioane daca depasiti 90 de zile de intarziere si ii cearta BNR-ul:D Asa ca sa faca bine sa va inteleaga si sa gasiti o solutie castigatoare pentru ambele parti;)
Succes!
Pentru inceput banca se va indrepta impotriva bunurilor mobile si imobile proprietate a societatii. In cazul in care urmare a vanzarii acestora nu-si va recupra intreaga creanta, iar dumneavoastra a-ti semnat contractul si in calitate de fidejusor ( garant ), atunci se va indrepta si impotriva bunurilor dumneavoastra personale.
acuma vine partea mai complicata

in 16 iunie avem un proces in care firma cere insolventa prin restructurare.
daca acesta se va accepta noi cerem restructurarea pe 36 luni
sa presupunem ca se accepta
in ce masura se schimba atunci situatia cu banca si daca se schimba cum? si din ce data?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intimpla in cazul in care nu achit creditul la banca? 69lac 69lac buna,am un credit de 110mil.si nu mai am posibilitatea sa-l achit.Am platit din el dar nu am de unde sa mai dau,ce se poate intampla?multumesc de raspuns:) (vezi toată discuția)
Contract linie credit garantat cu fidejusiune starkrudolf starkrudolf Buna ziua, Sunt administratorul unei societati comerciale, am facut in 2008 o linie de credit fara garantii doar cu contract de fidejusiune, (doar atat se ... (vezi toată discuția)
Falimentul persoanei fizice mariosyle mariosyle Buna seara! Am ramas restant la achitarea a doua credite de nevoi personale, fara garantii imobiliare. Practic, din 2011 nu mi-am mai permis sa platesc ... (vezi toată discuția)