In urma unei sesizari primaria a dispus ridicarea atestatului adminisratorului asociatiei de proprietari constatand ca nu indeplineste conditiile prevazute in Art.1 alin.2 din Regulamentul de desfasurare si organizare a examenului pentru obtinerea calitatii de administrator imobile din care reiese ca "trebuie să aibă minim studii liceale finalizate cu diplomă de bacalaureat".In acelasi regulament Art.2 alin.(2).dispune:" Funcţionarul din cadrul compartimentului de specialitate a Sectorului, care verifică dosarul cu documentele prevăzute la alin. (1) asigură certificarea „ conform cu originalul ” a copiilor xerox depuse" Precizez ca administratorul functioneaza pe baza de CIM incheiat cu asociatia de proprietari in urma cu 3 ani.Data incheierii insa a devansat cu 2 luni data cand acesta a obtinut atestatul. Ar putea fi suspectate fapte de natura penala din cele relatate ?
Da, este adevarat. Tot asa de adevarat este ca in Romania, conform legisltiei, pe drumurile publice, se circula pe partea dreapta. Daca unul circula pe partea stanga, nu inseamna ca nu poate. Poate sa circule si pe sens invers pana cand cineva (politia) o sa-l opreasca si o sa-l sanctioneze.
Incerc sa explic faptul ca legile, miile de legi nu se aplica singure. Ele sunt doar instrumente la indemana oamenilor. Oamenii pot respecta ori pot incalca legile si tot oamenii pot sa sanctioneze incalcarea legii.
Daca sunteti in conducerea unei asociatii de proprietari, luati masuri si aplicati legea. Daca nu sunteti in conducerea asociatiei, sesizati pe cei care sunt in conducere ca sa ia masurile legale.
Am mai prezentat situatia in care primaria in urma unor sesizari a efectuat verificarea actelor dosarului depus la examenul pt. obtinerea atestatului de administrator de imobil care a avut loc in urma cu 3 ani constatand ca nu exista diploma de bacalaureat a solicitantului.Au aparut elemente noi, un comunicat al serviciului primariei catre asociatie in care se arata ca solicitantul a depus la examen un certificat de absolvire a unei scoli de tehnician la C.A.P.,de pe vremea odiosului.Primaria (sic) se adreseaza Ministerului Educatiei pt. o clarificare privind o eventuala asimilare cu diploma de bac,raspunsul ferm al M.E.N. este :"nu poate fi echivalat".Primaria in conformitate cu art...din HCL... prvind organizarea si desfasurarea examenului pt. obtinerea atestatului admin. de imobile dispune ridicarea atestatului si pune in vedere asociatiei incetarea raporturilor de munca cu persoana in cauza cat si angajarea unui administrator atestat, sub sanctiunea aplicarii de amenzi in caz de neconformare.Presedintele asociatiei nu a actionat mai bine de o luna de la instiintare dupa care a convocat A.G prin urmatorul anunt : Pe considerentul datoriilor inregistrate de asociatie se convoaca A.G.cu ordinea de zi alegerea conducerii asociatiei : presedinte, com. executiv, alegere administrator atestat , cenzor.Inainte de a afisa convocarea presedintele si-a prezentat demisia scrisa in fata unor proprietari.Membrii com. ex. au disparut din decor.
Pentru ca s a deschis din nou aceasta discutie despre administratori , am o intrebare :
- aceasta obligativitate ca un administrator sa aiba diploma de bacalaureat , este din totdeauna ? sau de cand .
- cum sa procedez sa aflu daca administratorul la blocul unde locuiesc are atestat, am cautat pe situl primariei si nu am gasit asa ceva ( am gasit pentru sect 4 si 6 ) .
De ce doresc acest lucru ; este administrator de vreo 20 ani , acum avand vreo 79 ! si nu stiu sa aiba liceul pentru ca am informatii unde a lucrat si ce a lucrat.
O sa ma intrebati : ati solicitat presedintelui acest lucru ? pai daca nu vor sa mi prezinte unele documente ale asociatiei , o sa mi prezinte acel atestat ? in niciun caz .