avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren agricol

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate depune vreo cerere de retrocedare a terenului agricol detinut de stramosii mei, pentru a -l recupera în baza L 165/2013, sau a trecut termenul legal de depunere a cererii si cand, si daca am si alta varianta legală de recuperare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:19, 17 Noiembrie 2014
Din păcate aceste drepturi au fost reglementate prin legi speciale care au avut instituite termene de depunere a cererilor, care au trecut de mult.
Intradevar, am reuşit sa recuperăm 50ha din 100ha pe care le-a detinut familia, în baza L18 dar stiam ca am fi pusa recuperam si diferenta.
Daca initial ati depus cererea pentru 100Ha si ati primit doar 50Ha, cererea initiala se considera nesolutionata si puteti recupera cu ;lg 165. Daca ati cerut doar 50ha si ati primit 50Ha cererea se considera solutionata si nu face ob lg165.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire despagubiri/teren in natura pusa2mimi pusa2mimi Doresc un sfat.Am luat despagubiri pentru un teren care a fost dat prin ordin prefect(mai mult decat trebuia) si care acum este din nou pe statul roman, ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! vreau sa recuperez teren! pusa2mimi pusa2mimi Am o cerere la L18/1991 nesolutionata, in care este ,dupa coala din registrul agricol si suprafata de teren aferenta casei de locuit . Casa s-a vandut fara ... (vezi toată discuția)
Legea 165 ContSters295489 ContSters295489 Unde depun cerere la legea 165,am cerere la legea 10,18,1 si am depus si notificarile in 2001 dar nu am recuperat nimic din doua casa si vreo 50ha de teren,va ... (vezi toată discuția)