avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sold debitor cont 461 \\"Debitori diversi\\"
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sold debitor cont 461 "Debitori diversi"

Buna seara!

O firma a scos dividendele din firma pt anii 2011 si 2012, de fapt "le-a depozitat" in debitul contului 461, insa este mai mult decat erau efectiv dividendele. Inca nu a platit dividendele si nici impozitul aferent si doreste sa anuleze repartizarea deoarece AGA nu a decis in acei ani repartizarea profitului pe dividende.
Cum as putea sa inchid contul 461? Doar prin nota contabila 5311 = 461?
Cel mai recent răspuns: Iordache Victoria Ioana , Contabil 14:22, 17 Noiembrie 2014
Numai prin stornarea operatiunilor !
VictoriaIoana a scris:

Buna seara!

O firma a scos dividendele din firma pt anii 2011 si 2012, de fapt "le-a depozitat" in debitul contului 461, insa este mai mult decat erau efectiv dividendele. Inca nu a platit dividendele si nici impozitul aferent si doreste sa anuleze repartizarea deoarece AGA nu a decis in acei ani repartizarea profitului pe dividende.
Cum as putea sa inchid contul 461? Doar prin nota contabila 5311 = 461?

Nu exista asa ceva. 457 e cont de datorie iar 461 e cont de creanta. Creanta asupra cui are firma daca ea are o datorie cu plata dividendelor?(ca provenienta?)

Nu am vazut in OMFP 3055/2009 la contul 461 ca ar intra in corespondenta pe debit cu contul 5311 sau 457. Deci nici eu nu stiu de ce a facut inregistrarile astea. Daca anulez operatiile astea raman cu cont creditor in casa 5311

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 542 m_nitu m_nitu in primul rand vreau sa va urez "la multi ani" tuturor de pe acest forum, cu rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:in contul 542 al firmei pe care am ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Retragere sume din alte rezerve ca dividende ????? maria2010 maria2010 In urma cu 4 ani, contabilul a repartizat profitul de la sfarsitul exercitiului financiar in ct 106.8 - alte rezerve. Administratorul doreste acum transferul ... (vezi toată discuția)