avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea copilului de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea copilului de catre tata

varul meu are o problema:
a trait in concubina cu o fata despartita de sot dar nu divortati,in urma acestei relatii s-a nascut o fetita care pe certificatul de nastere poarta numele fostului ei sot(dupa nasterea copilului a divortat).acum a plecat in spania lasand copilul de 1 an si ceva in grija parintilor ei,dar varul meu ar vrea sa recunoasca copilul si sa i se acorde incredintarea acestuia ce poata sa faca in acest aspect?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 17:42, 30 Mai 2009
Poate sa faca un test de paternitate pentru a fi sigur ca el este tatal copilului si sa faca aciune de reincredintare minor.Referitor la nume poate spune ca doreste ca acest copil sa poarte numele lui.
va multumesc mult,dar testul de paternitate poate sa-l faca oricand fara acordul mamei?
Tatal trecut in acte , adica sotul mamei poate tagadui paternitatea si apoi tatal natural in va recunoaste. Pentru ca intai trebuie exercitata tagada paternitatii si abia apoi recunoasterea copilului.
ralucastefan2007 a scris:

Poate sa faca un test de paternitate pentru a fi sigur ca el este tatal copilului si sa faca aciune de reincredintare minor.Referitor la nume poate spune ca doreste ca acest copil sa poarte numele lui.

Gresit.Actiunea pe care trebuie sa o faceti este contestarea recunoasterii paternitatii , imprescriptibila si care poate fi facuta de orice persoana interesata.Tatal din acte, respectiv sotul mamei, s-ar putea sa nu fie interesat de promovarea acestei actiuni.Tagada paternitatii o pot face si mama si copilul recunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)