avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta

Buna ziua,
care este legea/ordonanta unde se precizeaza ca din septembrie a.c. nu se mai elibereaza adeverinte de la cnas pentru pers care apar deja in baza de date(salariati,pensionari)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 17 Noiembrie 2014
Potrivit prevederilor Ordinului Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 581/08.09.2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, persoanei care necesită servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale, îi va fi verificată calitatea de asigurat de către furnizorul de servicii medicale ca urmare a interogării aplicaţiei pe site-ul CNAS la adresa [ link extern ] .
„ Este o măsură menită să vină în sprijinul asiguraților care nu mai trebuie să facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverința de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă cel care solicită serviciul este asigurat sau nu”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.
Dacă în urmă interogării, persoana apare ca neasigurată, aceasta se va prezenta la casa de asigurări de sănătate cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverințe. Documentele necesare pentru a face dovada calității de asigurat la casa de asigurări sunt prevăzute în ordinul mai sus menționat pentru fiecare categorie de asigurați în parte..
Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în sistemul informatic (SIUI). Astfel, nu mai este necesară eliberarea adeverinţei de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicaţiei instalată pe site-ul CNAS".
Sursa : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia poate fi coasigurat? Elena Piroi Elena Piroi Sotia poate fi coasigurat?Poate beneficia de serviciile medicale la fel ca sotul? Am un caz in familie in care medicul de familie refuza sa dea trimitere ... (vezi toată discuția)
Coasigurat 1958ssilviu 1958ssilviu buna seara ,sotul unei pensionare care nu are venituri este coasigurat ? (vezi toată discuția)
are dreptul un pensionar de a avea un coasigurat la sanatate? eu din nou eu din nou Cum se obtine aceasta calitate de coasigurat a sotului pensionar? Multumesc! (vezi toată discuția)