avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua,
Bunica mea ar vrea sa lase unuia dintre copii (unchiului meu) apartamentul printr-un contract de intretinere cu clauza de intretinere (unchiul meu este cel care locuieste impreuna cu ea).Contactul pe aparament este insa pe bunicul meu care este decedat si nu este facuta succesiunea dupa el.Cei doi copii nu se inteleg, bunica este la pat si ar vrea sa lase acest bun doar unuia dintre ei. ce se poate face?
In aceasta situatie, nu poate sa faca vinzare-cumparare cu clauza, pentru ca nu este proprietara. Cel mult, un testament prin care lasa partea dumneaei. Cel mai bine este sa dezbata succesiunea, sa nu lase lucrurile incurcate.
Va multumesc pentru raspuns!
Mama mea este cel de-al doilea copil al bunicii mele. Ea poate fi decazuta din dreptul de mostenitor daca unchiul meu dovedeste cu martori ca in timp ce mama o ''ingrijea '' pe bunica o jignea si o si batea.(eu am gasit-o de mai multe ori lovita si sunt de partea unchiului numai ca nu stiu cum sa indeplinim dorinta bunicii de a -i ramane lui apartamentul.
Trebuie dezbatuta prima succesiune, apoi se incheie actele asa cum doresc proprietarii. Nu stiu daca mama dv. a acceptat succesiunea dupa tata, era bine sa fi fost un act facut la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui apartament. rhad000 rhad000 Buna ziua! Vin cu o problema pe care ma tot framanta zilele astea si vreau sa o rezolv. Este vorba de o mosternire a unui apartament intre bunica mea si de ... (vezi toată discuția)