avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare intrep.individuala
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare intrep.individuala

O intreprindere individuala inregistrata in roi achizitioneaza mere din Ungaria de la o persoana fizica cu cod valid de tva si de la o persoana fizica fara cod valid de tva.Se poate face taxare inversa in ambele cazuri?.Declaratia 390 vies se face si ea pentru cele doua situatii?.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:30, 28 Noiembrie 2014
Pe factura primita este inscris TVA sau nu? Si numai codul este invalid?
Factura este fara tva ( nu are rubrica de tva,este factura pentru neplatitori de tva),furnizorul care nu are cod valid de tva fiind persoana fizica si presupun ca nu este inregistrat in scopuri de tva.
Daca nu are cod de tva valid in vies trebuie colectat tva si platit la statul roman.
Din aceasta cauza, neplatitorilor de tva din RO li se da un cod de tva intracomunitar....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie italia mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna ziua, Firma din RO, platitoare de tva inscrisa in reg op intracomunitari cumpara din italia un cuptor,factura este fara tva iar cand am verif in vies sa ... (vezi toată discuția)
Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)