avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reducerea programului de lucru
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reducerea programului de lucru

Sunt in concediu de crestere a copilului si urmeaza curand sa incep serviciul. Lucrez in 3 ture de 8 ore. Cum pot beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ore? Este posibil sa lucrez in urmatorul mod: nr.de zile lucratoare inmultit cu 6 ore, impartit la 8 ore? Adica in ture de 8 ore,dar mai putine ca nr.
Mentionez ca lucrez in afara orasului,in spital,unde trebuie asigurata continuitatea,deci,practic, nu as putea 6 ore/tura.
Exista un cadru legal explicit pt aplicarea oug 96/2003? Normele de aplicare nu specifica nimic concret in cazuri de acest gen.

Alte discuții în legătură

Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o proaspata mama care incepe serviciul dupa ce a nascut si este salariata bugetara ionescumaria13 ionescumaria13 Buna ziua De curand am nascut,si vreau sa va intreb:vreau sa solocit de la locul de munca reducerea programului de lucru cu o patrime fara afectarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pauze pentru mamele care alapteaza Elisa1303 Elisa1303 Buna,va rog sa ma ajutati si pe mine.Deci sunt in urmatoarea situatie.Lahuza de 8 sapt.si alaptez.M.am intors in campul munci.Datorita faptului ca alaptez am ... (vezi toată discuția)