avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fotocopii dosar !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fotocopii dosar !

Buna seara !
As dori sa fac si eu fotocopii de pe un dosar aflat pe rolul postului de politie " x" , dosarul este pentru amenintari si hartuire dar domnii politisti nu l-au trimis penal ... l-au solutionat dumnealor . .. acum am depus cntestatie impotriva solutii , deoarece cel care m-am amenintat si a fost dat ca suspect in plangere a recunscut ca m-a amenintat si nu a fost pedepsit cu nimic ... EU sunt in judecata cu el si alti 3 , el amenintandu-ma sa imi retrag plangerea de la judecatorie ca altfel ma omoara ... Si doresc , acum , sa ma duc la postul de politie si sa solicit fofocopii de pe acest dosar , ca sa pot demonstra judecatorului ca a fost amenintat de unul dintrec ei care ma judec ( pe penal ) si ca a si recunoscut .

Conform carui art. din codul de proc. pen. trebuie facuta plangerea .. ca sa am motivare .... ?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 07:08, 18 Noiembrie 2014
Atentie, daca nu va raspund in 30 zile de la depunerea cererii dvs cu nr. de inregistrare, mergeti din nou la ei, si depuneti o alta cerere prin care doriti sa vi se explice motivul intarzierii a raspunsului lr, si solicitati de urgenta sa va inmaneze fotocopii xerox
O sa solicit chiar maine cand depun cererea ... O sa cer vehement asta ... Daca or sa refuze , o sa solicit ajutorul Inspectorului la care cum se zice " am pile ' .
Acesta este articolul pe care va intemeiati cererea de maine.

Art 94 NCPP - Consultarea dosarului
(1) Avocatul părţilor şi al subiecţilor procesuali principali are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrâns în mod abuziv.
(2) Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informaţii din dosar, precum şi de a obţine fotocopii pe cheltuiala clientului.
(3) În cursul urmăririi penale, procurorul stabileşte data şi durata consultării într-un termen rezonabil. Acest drept poate fi delegat organului de cercetare penală.
(4) În cursul urmăririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. După punerea în mişcare a acţiunii penale, restricţionarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile.
(5) În cursul urmăririi penale, avocatul are obligaţia de a păstra confidenţialitatea sau secretul datelor şi actelor de care a luat cunoştinţa cu ocazia consultării dosarului.
(6) În toate cazurile, avocatului nu îi poate fi restricţionat dreptul de a consulta declaraţiile părţii sau ale subiectului procesual principal pe care îl asistă ori îl reprezintă.
(7) În vederea pregătirii apărării, avocatul inculpatului are dreptul de a lua cunoştinţă de întreg materialul dosarului de urmărire penală în procedurile desfăşurate în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi privind măsurile privative sau restrictive de drepturi, la care avocatul participă.
(8) Dispoziţiile prezentului articol se aplică în mod corespunzător cu privire la dreptul părţilor şi al subiecţilor procesuali principali de a consulta dosarul.

Deci dosarul care vreau eu sa fac fotocopii dupa el , e un dosar in care eram amenintat cu moartea sa imi retrag plangerea de la judecatorie ... Dosararul nu a fost trimis catre Parhcte a fost solutionat de postul de politie " x" cu avertiesment verbal asupra persoanei reclamate care a recunoscut ca ma amenintat si jignit ... deci pot cere fotocopii de pe dosar chiar daca nu este penal ? Seful de Post nu prea ma agreaza ....
Andrei1998 a scris:

1)Deci dosarul care vreau eu sa fac fotocopii dupa el , e un dosar in care eram amenintat cu moartea [/b

2)]sa imi retrag plangerea de la judecatorie ... ......deci pot cere fotocopii de pe dosar chiar daca nu este penal ?

3)Seful de Post nu prea ma agreaza ....

Amenintarea cu moartea este incadrata la fapta penala. Cine v-a spus ca amenintarea nu este o fapta penala? Politistul care nu prea va agreaza?
Politistul acesta ori nu stie, ori face pe prostul? Acest politist daca a vazut ca persoana care v-a amenintat cu moatea a recunoscut, acesta trebuia sa inainteze dosarul catre parchet, la procuror.

In cazul acesta puteti depune plangere si impotriva politistului pentru abuz in serviciu, dar cel mai bine depuneti plangere dupa ce obtineti copy xerox din acel dosar.

Art. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Alte discuții în legătură

Xerocopii dosar penal in up. e posibil? Juilk Juilk Pot cere copiii dupa un dosar penal aflat in faza de UP? Eu fiind parte vatamata? sau am doar dreptul de-a studia dosarul? (vezi toată discuția)
Pot sa ma duc personal la parchet sa vizionez un dosar clasat in care sunt reclamant? eusaisapte eusaisapte Pot sa ma duc personal la parchet sa vizionez un dosar clasat in care sunt reclamant? Deasemenea, pot sa fac copii dupa actele din acest dosar? (vezi toată discuția)
Am drept legal sã cunosc delcarațiile învinuiților? elenamarta elenamarta Am depus la Poliție o plângere, ca persoană vătămată și s-a deschis dosar penal. Poliția a luat declarații de la cei ... (vezi toată discuția)