avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli locuinta serviciu SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli locuinta serviciu SRL

Buna ziua,
cum se pot inregistra si deconta cheltuielile de intretinere locuinta de serviciu pentru un SRL. SC a inchiriat o locuita-apartament care nu este sediul firmei. Facturile de utilitati sunt pe numele proprietarului imobilului. Cum se pot deconta ca si cheltuieli pe firma?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Angela Stancioi , utilizator 11:57, 18 Noiembrie 2014
Daca locuinta-apartament nu este sediul firmei inseamna ca acolo aveti un sediu fictiv.
Care cheltuieli anume vreti sa le decontati? Pe cele de acolo sau pe cele de unde consumati efectiv?

In general cheltuielile cu utilitatile se scad ca si deductibile din venitul brut, daca sunt facturate la adresa respectiva PE NUMELE FIRMEI.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
Viviana Serni, Avocat
buna ziua,
nu este un sediu fictiv- este locuinta de serviciu, in sensul ca este incheiat un contract de inchiriere intre proprietar si SC. Imobilul respectiv este intr-o alta localitate decat sediul, avand legatura cu activitatea. Cheltuielile ce se doresc a se deduce sunt cele legate de utilitati: current electric, gaz, intretinere. Facturile nu se pot intocmi pe numele firmei deoarece nu este de accord proprietarul.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea chieriei si a altor cheltuieli pentru o firma care functioneaza in alt spatiu decat sediul social. stildeviata stildeviata De putin timp am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate Publicitate- cod CAEN 731.Pentru sediu social am incheiat un contract de comodat la o adresa ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli sediu social mtrufin mtrufin :( buna seara - va rog foarte mult daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat am o soc comerciala care are sediul social acasa la asociatul unic (nu este el ... (vezi toată discuția)