avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate a materialelor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate a materialelor publicitare

Buna ziua. Lucrez la un restaurant si s-au achizitionat niste brelocuri, care se vor putea vinde ca marfa, dar si vor putea fi date si anumitor clienti in scop publicitar. In contabilitate le inregistrez in 371sau in 3028?
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
emaio, utilizator
Cel mai recent răspuns: emaio , utilizator 12:09, 18 Noiembrie 2014
Buna ziua,

Daca discountul acordat este pe aceeasi factura cu vanzarea produselor , atunci puteti inregistra si pe ct 707 cu minus valoarea discountului.
Daca este ulterior facturii de vanzare , atunci se inregistreaza prin intermediul contului 709 "Reduceri comerciale acordate"
Multumesc pentru raspuns, dar am editat intrebarea si a iesit altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale - srl neplatitor de tva , vanzare cu amanuntul Mariralu Mariralu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati sa inteleg tainele contabilitatii in urmatoarea situatie : - trebuie sa intocmesc o factura, in care am , sa ... (vezi toată discuția)
Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Contul 709 rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)