avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general refacturare rate leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

refacturare rate leasing

Buna seara. Am achizitionat un autoturism in leasing financiar. Pot sa facturez aceste rate la rindul meu unei alte societati, eu nefiind societate de leasing si daca da , ce fel de contract trebuie sa inchei.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 16:33, 31 Mai 2009
Doar printr-o intelegere prealabila cu firma de leasing. Intervine un subcontract la contractul Dvs. Cereti acordul de la firma de leasing si numai dupa aceea refacturati
RAMONICI a scris:

Buna seara. Am achizitionat un autoturism in leasing financiar. Pot sa facturez aceste rate la rindul meu unei alte societati, eu nefiind societate de leasing si daca da , ce fel de contract trebuie sa inchei.Multumesc.

Se utilizeaza contractul de novatie.dupa care puteti refactura.
Cea de a doua societate nu poate prelua leasing-ul ca e societate noua ca altfel achizitiona autoturismul de la inceput. Intrebam daca se poate refactura de la inceput pana la sfarsit, daca exista vreo modalitate. Comodat se poate face intre cele doua societati ?
Atentie! Contract de novatie inseamna leasing cesionat. Refacturarea ratelor de leasing a unui contract in derulare presupune ca factura de rate vine in continuare pe Utilizatorul 1, care a obtinut aprobarea de a subinchiria Utilizatorului 2 bunul luat in leasing, respectiv dreptul de a-si recupera ratele platite, prin refacturarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subinchiriere leasing auto MLauraM MLauraM Ma confrunt cu urmatoarea problema : Am subinchiriat un atoturism pe firma, de la o societate de “Intermedieri in comertul cu masini, echipamente ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea masinii in leasing dkrutsch dkrutsch am pe firma un contract de leasing pentru o masina, am cedat folosinta masinii printr-un contract de novatie unei alte firme. contractul de novatie nu l-am ... (vezi toată discuția)