Buna seara. Am achizitionat un autoturism in leasing financiar. Pot sa facturez aceste rate la rindul meu unei alte societati, eu nefiind societate de leasing si daca da , ce fel de contract trebuie sa inchei.Multumesc.
Doar printr-o intelegere prealabila cu firma de leasing. Intervine un subcontract la contractul Dvs. Cereti acordul de la firma de leasing si numai dupa aceea refacturati
Buna seara. Am achizitionat un autoturism in leasing financiar. Pot sa facturez aceste rate la rindul meu unei alte societati, eu nefiind societate de leasing si daca da , ce fel de contract trebuie sa inchei.Multumesc.
Se utilizeaza contractul de novatie.dupa care puteti refactura.
Cea de a doua societate nu poate prelua leasing-ul ca e societate noua ca altfel achizitiona autoturismul de la inceput. Intrebam daca se poate refactura de la inceput pana la sfarsit, daca exista vreo modalitate. Comodat se poate face intre cele doua societati ?
Atentie! Contract de novatie inseamna leasing cesionat. Refacturarea ratelor de leasing a unui contract in derulare presupune ca factura de rate vine in continuare pe Utilizatorul 1, care a obtinut aprobarea de a subinchiria Utilizatorului 2 bunul luat in leasing, respectiv dreptul de a-si recupera ratele platite, prin refacturarea acestora.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.