avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declarare persoana ca neavand discernamant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declarare persoana ca neavand discernamant

Buna ziua!
As dori sa stiu care este procedura prin care o persoana din cadrul familiei poate fi declarata fara discernamant in conditiile in care refuza sa fac o expertiza psihiatrica, refuza medicamente, este violenta insa face reclamatii inutile la politie. Cei de acolo stiu f bine situatia si ca sa scape de obligatiiau recomandat familiei sa ceara de la psihiatru o adeverinta in care sa se ateste ca persoana nu are discernamant. Insa in lipsa persoanei pentru a fi evaluata de psihiatru e cam greu sa obtii o astfel de adeverinta.
iNTREBARE: CE SE POATE FACE PENTRU CA PERSOANA SA FIE DECLARATA FARA DISCERNAMANT SI INTERNATA INTR UN CENTRU DE SPECIALTATE PENTRU A URMA UN TRATAMENT?
Multumesc!
Actiune in instanta. Va fi nevoie de expertiza, totusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare persoana ca neavand capacitate de discernamant yssas yssas Buna ziua! As dori sa stiu care este procedura prin care o persoana din cadrul familiei poate fi declarata fara discernamant in conditiile in care refuza sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are ... ArielNow ArielNow Buna ziua, Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are simptomele unei tulburări mintale și sunt destul de grave. Persoana in cauza nu este ... (vezi toată discuția)
Poate o persoană să fie internată la psihiatrie împotriva voinței sale? ContSters396991 ContSters396991 1. Poate o persoană să fie internată nevoluntar la psihiatrie, la solicitarea familiei sale, pe fondul unui conflict familial? 2. Poate o persoană să ... (vezi toată discuția)