avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONTESTATIE PV AJOFM -RESTITUIRE SUBVENTIE, art.6 HG ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONTESTATIE PV AJOFM -RESTITUIRE SUBVENTIE, art.6 HG 174/2002

Am avut control de la AJOFM- tematica ”verificare angajator care incadreaza persoane peste 45 de ani in baza art.85 din LG 76/2002 republicata..., in urma controlului s-a contatat ca s-au depus declaratii rectificative pentru 4 luni (iunie, iulie, august, septembrie 2013) în data de 4 noiembrie 2013, ca urmare a acestui fapt societatea este obligata la restituirea subventiei acordata pentru cele 4 luni, invocand aert.6 din HG 174/2002. Trebuie mentionat ca nu s-a modificat fondul de salarii, cum de altfel se mentioneaza si in procesul verbal. Singura modificare a fost asupra impozitului pe salarii (persoana in intretinere omisa a fi declarata la data angajarii, normal ca sa schimbat baza de impunere), debitele aferente bugetului j.de somaj a ramas nemodificat.
Mai trebuie spus ca OG 92/2003, la art.84 Corectarea declaratiilor fiscale, prevede:
” (1) Declaratiile fiscale pot fi corectate de catre contribuabil, din proprie initiativa, pe perioada termenului de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale.
(2) Declaratiile fiscale pot fi corectate ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia initiala, prin depunerea unei declaratii rectificative.”X-(

Vreau sa constat acest proces verbal #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 18 Noiembrie 2014
Aveti la dispozitie un termen de 15 zile de la data comunicarii acelui proces-verbal.

Contestatia se depune la judecatoria in raza careia s-a savarsit contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajofm versus subventie acordata angajatorului torpisport torpisport Din anul 2017 am doua conventii cu AJOFM prin care mi se achita 900 lei /persoana angajata peste 45 ani. Odata cu noua modificare a legii salarizarii ,s-au ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajofm versus subventie persoane peste 45 ani torpisport torpisport Din anul 2017 am doua conventii cu AJOFM prin care mi se achita 900 lei /persoana angajata peste 45 ani. Odata cu noua modificare a legii salarizarii ,s-au ... (vezi toată discuția)
Contraventie conventie somaj CameliaAdelean CameliaAdelean In anul 2013 am primit subventie de la somaj conform Art.85 incepand cu luna Aprilie.In lina August am constat ca imi lipseste de pe statul de plata un ... (vezi toată discuția)