Buna ziua,am o intrebare la dvs.
Sora mea (minora fiind) a ramas gravida(anul acesta in februarie,atunci avand 15 ani si 10 luni,iar el 18 ani) cu prietenul ei,dar de cand ea implinise cam 5 luni de sarcina(noi am aflat in luna august,in conditiile in care si el,si parintii lui stiau deja),nu s-a mai interesat de starea copilului,de starea mamei,nefiindu-i alaturi,drept urmare sora mea nevrand ca el sa fie recunoscut ca tata al copilului..Acum,individul in cauza ne hartuieste cu telefoane,si vrea sa aiba drepturi asupra copilului.
Cum ar trebui sa procedam?(mentionez ca, copilul a fost luat pe numele mamei minore,iar la tata apare natural,iar de cand am aflat ,toate controalele si consltatiile au fost suportate de parintii nostrii,el nevrand sa mearga la controale alaturi de sora mea)
Va multumesc anticipat
Dat fiind ca el este tatal copilului ati putea la fel de bine sa-l implicati in viata copilului
Copilul nu are tata in certificat pentru ca inca nu a fost recunoscut de acesta, insa nu aveti cum sa il impiedicati recunoasterea. Pentru ca urmeaza cel putin 18 ani in care il veti avea pe tanarul respectiv in viata dvs, ar fi mai bine sa-l invatati cum se schimba un scutec, cum se imbraca un copil, la ce trebuie sa fie atent cand il scoate la plimbare ... etc
Parintii tatalui ce pozitie au in toata situatia asta?
Nu stiu sa va spun exact.Cand am aflat de sarcina,l-am chemat la noi pe el si pe ambii lui parinti.A venit doar mama lui,tipand in gura mare ca sora mea a vrut copilul,iar ca baietelul ei nu se poate muta cu sora mea...in conditiile in care sta la 3 case departare de noi.S-a incercat implicarea lui ,si pana sa nasca....dar...nu s-a putut face nimic.Mereu cand am fost cu sora mea la controale...a intrebat de tatal copilului...dar,atata timp cat el nu a vrut sa fie alaturi de ea atunci...nu vad de ce as incerca (din nou)sa il fac sa mai inteleaga ceva!
Parintii lui stiu ca sora mea a nascut,dar,pana la ora actuala,niciunul nu s-a interesat de starea copilului sau a surorii mele.
Da,asa sustinea ieri,ca nu concepe asa ceva....acum,aseara s-a razgandit ,ca nu mai vrea...nu e consecvent in ceea ce vrea,iar mie unul nu mi se pare corect.Adica,atata timp nu ai venit sa o vezi macar,sa o intrebi de sanatate,si acum sa te ridici cu pretentii