avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama minora, nu vrea sa aiba de a face cu tatal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama minora, nu vrea sa aiba de a face cu tatal

Buna ziua,am o intrebare la dvs.
Sora mea (minora fiind) a ramas gravida(anul acesta in februarie,atunci avand 15 ani si 10 luni,iar el 18 ani) cu prietenul ei,dar de cand ea implinise cam 5 luni de sarcina(noi am aflat in luna august,in conditiile in care si el,si parintii lui stiau deja),nu s-a mai interesat de starea copilului,de starea mamei,nefiindu-i alaturi,drept urmare sora mea nevrand ca el sa fie recunoscut ca tata al copilului..Acum,individul in cauza ne hartuieste cu telefoane,si vrea sa aiba drepturi asupra copilului.
Cum ar trebui sa procedam?(mentionez ca, copilul a fost luat pe numele mamei minore,iar la tata apare natural,iar de cand am aflat ,toate controalele si consltatiile au fost suportate de parintii nostrii,el nevrand sa mearga la controale alaturi de sora mea)
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:20, 21 Noiembrie 2014
Nu am aceiasi atitudine,am incercat doar sa va explic.De la Asistenta Sociala mi s-a spus ca ,el,ca sa poata recunaste copilul ,are nevoie de acceptul surorii mele,apoi,de al reprezentantilor ei legali (parintii nostri,ea fiind minora).

L.E :Asa a fost sfatuita si de ei,ca e mai bine asa.Ceea ce m-a deranjat atat pe mine,cat si pe sora mea,este ca acum si-a amintit ca are un copil cu ea....dar pana sa nasca....a lipsit total din peisaj,ca sa spun asa
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
Emanuel1992, utilizator
El nu are nevoie de acordul nimanui ca sa recunoasca, dureaza mai putin daca are acordul mamei pentru ca ar avea acces la datele copilului, ar stii cum il cheama pe copil si ce CNP are si s-ar termina intr-o zi la notar, apoi la starea civila.
Daca nu e mama de acord, el nu are datele copilului si trebuie sa deschida actiune in instanta, unde poate cere cheltuieli de judecata (pentru ca l-ati obligat sa urmeze aceasta cale necolaborand la recunoastere). De castigat va castiga pentru ca, asa cum spuneam, se stie cine e tatal copilului nu e cu "poate e ala, poate e celalalt" - exista martori care stiu ca el e tatal copilului.
Sunt tati care isi aduc aminte de copiii lor dupa 9-10 ani de zile si tot au dreptul sa fie trecuti in certificatul de nastere al copilului, sa aibe relatii personale cu copilul si sa ia decizii pentru ei. Deci nu aveti cum sa castigati razboiul asta (pe care va sfatuiesc sa nu-l incepeti)

Treceti peste "nu l-a interesat cat a fost insarcinata", l-o fi interesat, dar nu e tocmai varsta la care sa reactioneze matur, in plus am vazut oameni maturi care nu reusesc sa vada mai departe de femeia aia insarcinata si sa se gandeasca la copilul care creste in ea. Acum exista acel copil, e o fiinta separata de mama lui si el vrea sa il recunoasca. Poate nu-i pasa de sora dvs, dar ii pasa de copilul lui. Poate nici el nu vrea sa mai stie de ea, dar face un efort sa isi recunoasca copilul.
Sfatuiti mama sa lase mandria deoparte si mearga impreuna cu el si sa aibe copilul tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul de nastere IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si am aflat ca tatl copilului m-a inseala si este o persoana iresponsabila cu care nu as vrea sa imi petrec restu ... (vezi toată discuția)
El este casatorit dar are un copil in afara casatoriei Ari20 Ari20 Buna ziua As vrea sa ma lamureasca cineva in legatura cu problema cu care ma confrunt.Am avut o relative de doi ani cu in baiat.Totul era minunat intre noi si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)