avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecin, solutii pentru recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecin, solutii pentru recuperare prejudiciu

Buna seara, locuiesc la et II intr-un bloc cu 4 etaje, in urma cu 2 ani am renovat in regim propriu (fara factura) apartamentul iar saptamana trecuta am avut surpriza sa fiu inundat de vecinul de deasupra (et 3).Am avut o discutie cat se poate de politicoasa cu cei doi soti-au fost deacord sa isi repare la ei in baie scurgerea de la cada (cauza inundatiei), dar nu vor in nici un fel sa imi plateasca mie reparatia (ar fi de schimbat 2 placi rigips-tavan fals + zugravit un perete pe ambele parti), si care se ridica undeva in jur de 2500 lei.
Precizez ca nici eu nici vecinul nu avem asigurare pentru locuinta. Ce e de facut? #-o
Rog raspuns de la cei care au patit ceva similar sau de la avocati care se ocupa cu astfel de cazuri.
Multumesc anticipat!
Cu stima, Laurentiu
Cel mai recent răspuns: MariaTab , utilizator 19:02, 21 Aprilie 2020
solicitati administratorului blocului sa constate pagubele provocate si sa va elibereze un proces verbal,faceti cateva fotografii,consultati un av,se formuleaza o actiune in raspundere civila delictuala in care solicitati vecinilor sa va achite contravaloarea prejudiciului produs.Aveti sanse de castig insa imi par mari pretentiile dvs 2500 pt in zugravit si 2 placi regips.Oricum va fi nevoie de realizarea in timpul procesului de o expertiza .Succes.
Daca nu va intelegeti amiabil si staruiti in obligarea la plata de prejudicii cauzate,singura varianta este actionarea in instanta
Problema o constituie proba dvs
va fi necesara efectuarea de expertiza tehnica ,care va concluziona asupra prejudiciilor,asupra factorului generator dar va fi greu de precizat cu certitudine vechimea acestora
Daca va hotarati pentru recuperare prejudiciu,asigurati-va ca obtineti probele temenice care sa va sustina pretentiile
Va puteti constitui cu pretentii strict la valoarea actuala a bunurilor care au de suferit urmare inundatiei
solicitati administratorului blocului sa constate pagubele provocate si sa va elibereze un proces verbal,

In calitate de ce sa constate administratorul pagubele si sa intocmeasca PV?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Admin, administrator
Daca aveati experienta in instanta ati fi stiut ca sunt frecvent intalnite in practica astfel de situatii in care se elibereaza inscrisuri sub semnatura privata de catre adm,presedinte asociatie,inscrisuri in care se consemneaza avariile suferite.Locatarul respectiv poate solicita in scris acest lucru,iar inscrisul eliberat poate fi folosit ca proba in instanta.
Admin, administrator
M-am documentat si cine m-a sfatuit mi-a spus ca administratorul are alte atributii, presedintele tot asa.
Va rog imi dati si legea sau HG in care obliga, sfatuieste, indica, roaga, pe cineva din conducerea unei asociatii sa faca PV de ce se intampla intr-un apartament (PROPRIETATE PRIVATA!!!!), fie ca este vorba de furt, inundatie, sau alte evenimente intamplate NU pe partea comuna.
De ce "ar eliberea un inscris sub semnatura privata", un presedinte sau administrator, ca sa ii tarasca prin tribunale inutil?
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Inundatie de la un etaj superior Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Asociatia pentru integrarea cetatenilor romani in U.E. - Socinro Locuiesc in Timisoara la parterul unui bloc de 4 etaje. In ultimii 2 ani, am fost inundat de 3 ori. De fiecare data am inchis ochii si nu am facut de loc ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)