avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE STUDII DOCTORAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE STUDII DOCTORAT

DACA SUNT PROFESOR IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR, INSCRIS LA DOCTORAT DE DOI ANI, CAND SI PE CE PERIOADA POT SOLICITA CONCEDIU DE STUDII CU PLATA?
DE ASEMENEA VREAU SA STIU DACA DOCTORATUL OBTINUT DE CETATENII ROMANI IN REPUBLICA MOLDOVA ESTE RECUNOSCUT IN ROMANIA. INTREB ACEASTA DEOARECE AM AUZIT CA MINISTRUL EDUCATIEI, ECATERINA ANDRONESCU, S-A PRONUNTAT IMPOTRIVA RECUNOASTERII UNUI ASEMENEA TITLU. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:25, 1 Iunie 2009
palsecam a scris:

DACA SUNT PROFESOR IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR, INSCRIS LA DOCTORAT DE DOI ANI, CAND SI PE CE PERIOADA POT SOLICITA CONCEDIU DE STUDII CU PLATA?
DE ASEMENEA VREAU SA STIU DACA DOCTORATUL OBTINUT DE CETATENII ROMANI IN REPUBLICA MOLDOVA ESTE RECUNOSCUT IN ROMANIA. INTREB ACEASTA DEOARECE AM AUZIT CA MINISTRUL EDUCATIEI, ECATERINA ANDRONESCU, S-A PRONUNTAT IMPOTRIVA RECUNOASTERII UNUI ASEMENEA TITLU. MULTUMESC

Pentru exercitarea dreptului la concedii de studii cu plata, în practica, îl constituie interpretarea dispozitiilor art. 150 alin. (1): "concediile fara plata pentru formarea profesionala se acorda la solicitarea salariatului, pe perioada formarii profesionale pe care salariatul o urmeaza din initiativa sa ". Corobort cu art. 152 alin. (1) care arata ca « în cazul în care angajatorul nu si-a respectat obligatia de a asigura pe cheltuiala sa participarea unui salariat la formare profesionala în conditiile prevazute de lege, salariatul are dreptul la un concediu pentru formare profesionala, platit de angajator, de pana la 10 zile lucratoare sau de pana la 80 de ore », ar putea duce la concluzia ca salariatul poate beneficia de maximum 10 zile de concediu platite pentru participarea din proprie initiativa la formarea sa profesionala si, chiar daca angajatorul este dispus sa îi ofere mai multe zile de concediu platite, aceasta dispozitie l-ar putea împiedica.
:offtopic: Va rog sa nu scrieti numai cu majuscule si, respectiv, sa nu citati mesajul imediat anterior. Ambele constituie incalcari ale regulamentului de postare. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii AAURICA AAURICA concediu de studii este platit ? (vezi toată discuția)
Concediu fara retributie elvercris elvercris Din cate stiu eu,conform Codului Muncii,un angajat are dreptul la 90 de zile pe an de concediu fara retributie sau concediu de studii.S-a schimbat ceva cu ... (vezi toată discuția)
Concediu studii teofillaze teofillaze Tanar salariat intr-o banca ,, a statului roman\\", in anul II de doctorat ar avea nevoie de un an de concediu pentru finalizarea studiilor( anul III e ... (vezi toată discuția)