O chestiune scurta si veche, de la caz la caz. Primaria de care apartin nu raspunde sesizarilor facute nici in 30, nici in 60, nici in 90 de zile. Niciodata.
Am intrat pe diverse website-uri si am descoperit ca aceasta primarie/primar/aparat local de solutionare a problemelor curente ale colectivitatii locale (art. 4, legea nr. 286/2006) nu raspunde sesizarilor, solicitarilor, etc. de mult mai mult timp.
Am numarat cam 100 de persoane din 2005 pana in prezent.
Primarul este in functie si toata lumea din primarie se bucura - din plin - de beneficiile muncii "la stat".
Stiu ca se afla sub umbrela protectoare a autonomiei locale dar taxele si impozitele noastre sunt bune spre a le asigura acest trai de tip "dolce far niente" ?
In afara de justitie, macar in teorie, au vreun sef, consiliu judetean sau prefectura ?
Bine ar fi ca DNA sa mearga si mai jos de consiliile judetene si sa viziteze din ce in ce mai multe primarii.
Daca depunem (asociatia de proprietari) o plangere la politia locala, are vreun rost ? Din moment ce aceasta se afla in directa lui subordonare ?
Adica, noi ce facem ? Cum e cu drepturile de cetatean european si alte chestiuni care intr-adevar conteaza in acele tari spre care tinde si Romania - doar declarativ - ?
Nu facem sesizari pentru a ne pierde timpul, oricum ele nu sunt nici citite si nici rezolutii nu primim.
O clarificare importanta: postarea mea nu este sarcastica ci plina de frustrare !