avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Notificare privind obligatii de plata conform ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Notificare privind obligatii de plata conform contractului comercial

1. Cum să procedeze legal un pensionar la primirea unei notificări privind obligaţii de plată în baza unui contract comercial de prestări servicii, prestaţia distinctă nouă fiind contractată prin act adiţional la contractul iniţial, dar care convenţie contractată prin act adiţional a fost reziliat unilateral în scris (adresa de reziliere fiind transmisă prin poşta română care a confirmat prin adresă oficială înmânarea recomandatei în cauză) de către pensionar în termenul legal de probă, încă în luna august, aspect pe care prestatorul (societate privată) îl ignoră nerăspunzând la adresa de reziliere unilaterală, dar pretinzând în continuare contravaloarea noii prestaţii neefectuate încă din data rezilierii, prin emiterea în continuare de facturi care conţin şi prestaţia neefectuată.
2. Cum să procedeze pensionarul în cauză, având în vedere că în notificarea menţionată, pentru ai fi îngrădită posibilitatea de plată parţială a facturii este indicat un cont la o bancă inexistentă în localitatea de domiciliu al pensionarului (la care probabil există vreo convenţie privind neacceptarea plăţii parţiale) şi casieria societăţii care refuză acceptarea plăţii parţiale, respectiv, CEC Bank refuză primirea sumelor spre consemnare invocând mai nou fără dovadă (adică prezentarea normei legale în acest sens) imposibilitatea consemnării unor asemenea sume.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin un contract de internet, in perioada contractuala,se poate reziliala solicitarea clientului fara taxe de reziliere, sau alte taxe asemanatoare, solicitate de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract civil prestari servici CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua ,as dori sa stiu si eu sa numai am dubii ,lucrez pe conventie civila de prestari servici cu durata contractului pe o perioada de 1 an si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Datorie la furnizor telefonie, creanta preluata de o firma CRIM CRIM am o problema cu cei de la [firma].am avut contract cu [ furnizor] pana in 2010.pe care am vrut sa-l reziliez.la expirarea perioadei de 24 de luni.mi s-a spus ... (vezi toată discuția)