avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract civil prestari servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract civil prestari servici

Buna ziua ,as dori sa stiu si eu sa numai am dubii ,lucrez pe conventie civila de prestari servici cu durata contractului pe o perioada de 1 an si vreau sa il rezilliez ,in circumstantele date de acest loc de munca specific ca am lucrat doar 3 zile si dupaia n-am mai fost contactat de angajator ,as dori sa fac rezilierea contractului deoarece nu am mai putut sta sa astept si am gasit in alta parte pe contract individual de munca !
As mai dori sa stiu ce diferente sunt intre cele doua contracte ma refer daca nu reziliez conventia ,pot lucra pe conventie si contract sau trebuie sa reziliez conventia si cum !

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 10:25, 5 Noiembrie 2009
1. Mergeti si incheiati CIM acolo unde ati gasit un post bun. Puteti sa incheiati CIM chiar daca aveti o conventie civila.
2. Conventia civila cuprinde si clauze de reziliere, cititi si vedeti cum se poate rezilia.
3. Conventia civila nu face parte din dreptul muncii ci din dreptul civil. In baza ei nu aveti vechime in munca nici protectie sociala.
4. Puteti sa lucrati cu mai multe CIM sau/si conventii, in acelasi timp.
va multumesc pt lamuriri si informatiile date ,as dori sa mai stiu daca intra in conflict faptul k am specificat la locul actual de munca de conventia civila si daca se poate sa fiu prin aceasta ingradit de unele drepturi la locul actual?
am citit conventia si are la clauza rezilierea cu o luna inaintea terminari conventie si de comun acord prin acordul partilor ,as dori sa stiu cum sa procedez legal la rezilierea conventiei fara sa am probleme sau mai stiu eu bani de dat ?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
CRISTIAN N-I, utilizator
1. La noul loc de munca nu sunteti obligat sa declarati ca aveti o conventie civila si chiar daca o faceti nu are nici un impediment in desfasuraea contractului individual de munca.
2. Anuntati in scris cel cu care ati semnat conventia civila ca o reziliati in termen de 30 de zile.
deci nu are nici o treaba ca am declarat ca mai lucrez undeva ,iar cu cerere exista una tip sau o scriu eu de mana ca doresc rezilierea in terment de 30 de zile ,fara sa mai trebuiasca sa dau vreun ban inapoi sau sa mai sa mai fiu legat de ei cu ceva ?!

Va multumesc inca odata !
De ce sa dati bani inapoi ?
Daca ati luat bani inainte puteti sa dati banii pentru prestatia neefectuata .

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Schimbarea contractului individual de munca in conventie de prestari servicii sylvia71 sylvia71 Buna ziua, Lucrez la o asociatie de proprietari cu contract individual de munca si am dori sa schimbam in conventie de prestari servicii. As ... (vezi toată discuția)
Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)