Buna ziua. Sa va spun povestea a 3 blocuri ANL respectiv a chiriasilor din ele. Dupa lungi asteptari, s-au repartizat 3 blocuri anl adica 42 apartamente. Sunt frumoase blocurile, apartamentele, vecinii....etc, dar e o mica problema: noi, chiriasii trebuie sa platim racordarea la utilitati. Adica in jur de 350 Ron taxa de montare contor si deschidere la Electrica(plus o garantie de 250 Ron), 300 Ron taxa de contor si montarea contorului la EON.Asa scurt 900 ron. Pe langa aceasta o functionara de la Eon a mai venit cu ideea de a mai face si plan la gaz adica inca 250 Ron desi este teava de gaz in fiecare apartament. La AquaServ, sau cum s-or numi cei cu apa, este necesara incheierea unui contract cu o Asociatie de Proprietari, deci nu cu fiecare chirias in parte. Noi, nefiind proprietari nu ne putem intruni intro astfel de asociatie. Asociatia este necesara pt a incheia contract de utilitati si pt spatiile comune (inclusiv pt contractul cu Eon Gaz pt centrala termica comuna a fiecarui bloc). Din partea primariei ni s-a spus ca aceste cheltuieli impreuna cu altele de ex montarea interfonului, ni se v-or rambursa in momentul plecarii noastre din anl, de catre noii chiriasi. Bineinteles acest lucru nu e stipulat in contract si nici faptul de a plati noi racordarea. Nu este normal ca eu sa ma mut intrun apartament cu gaz, apa si electricitate? (nu punem in discutie internet, tel fix, cablu tv sau altele astea oricum fiin gratuite) Adica in conditii optime de trai, cum s-au laudat oficialitatile la festivitatea de inmanare a cheilor. Apropo, noi platim chirie din momentul semnarii contractului desi ne vom putea muta cel mai repede in 45-60 zile.Daca ar face primaria aceste racordari(ei fiind proprietari), noi ar trebui doar sa facem cate o cerere la fiecare furnizor si sa fim trecuti noi ca utilizatori. Pe scurt:::::: este legal sa ne puna pe noi sa platim racordarile? si cum rezolvam cu asociatia de proprietari noi fiind doar chiriasi? Va rog punctual pe lege pt a avea un suport legal in sustinerea punctului de vedere intro discutie cu oficialitatile
Punctual: dvs. nu trebuie sa faceti nimic din toate acestea, ci proprietarul - adica Statul roman. S-au construit blocuri ANL, da, acolo toti romanii sunt proprietari, desigur prin reprezentantii nostri in teritoriu!!
Este o foarte proasta organizare a fondurilor (ne)alocate. Pai daca tu stat ai avut un plan de a construi 3 blocuri, ia si le termina si nu te mai lamenta ca nu ai fonduri.
Nu trebuie sa platiti nimic, faceti presiuni pe unde mai trebuie, adresati-va presei sa va ajute pentru ca golanii de la cons. local, asta vor sa faca - cu banii dvs. sa termine investitia.
Faptul ca deja au inceput sa va perceapa chiria, iar este o bataie de joc, insa este necesar sa va uitati cu atentiela prevederile contractuale si mai ales la data mutarii efective in apartament.
Este adevarat, toate contractele privind furnizarea de servicii si utilitati se vor face in numele proprietarului (statul roman) prin reprezentantul sau in teritoriu, adica Consiliu local. In aceasta idee, tot cons. local trebuie sa asigure serviciile de administrare, prin incheierea unui contract cu o persoana fizica sau a unei firme specializate. Ca dvs. doriti sa va asociati, da se poate acest lucru si chiar este bine sa va organizati intro as. locatari, conf. Legii locuintei Legea 114/1996.
Daca o sa fiti nevoiti sa mai incheiati oarece documente, acestea vor fi numai acte aditionale la contractul de inchiriere. Totul scris, nu dati niciun leu fara chitanta primariei in care sa fie stipulata suma si motivul legal al platii - deci cu referire la actul aditional.
Din ce localitate sunteti?
Contractele mai sus menționate trebuie sa le faceți dvs. Citiți cu atenție contractul de închiriere. Daca nu va convin clauzele puteți renunța la contract.
Va aputeti asocia intr-o Asociatie de locatari. si va puteti reprezenta interesele mai bine si in fata Primariei si a Firmelor
In contract nu se mentioneaza absolut nimic de astfel de cheltuieli, ba mai mult se mentioneaza la un articol citez "administratorul fondului locativ se obliga sa predea chiriasului locuinta in stare normala de folosinta", iar faptul ca ne vom recupera banii de la noi chiriasi in momentul plecarii noastre, nu e specificat deloc