avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am drept de racordare la apa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am drept de racordare la apa?

Am cumparat o mansarda in Sibiu.Am platit-o la cheie si am primit-o la negru-adica nici macar cu utilitati.Cu gazul si cu curentul am rezolvat-o, dar cu apa NU.Desi in antecontractul initial dintre antreprenor si asociatia blocului exista stipulata racordarea la utilitati, vecinul de sub mine imi cere 1.500 ron pentru a avea accesul in rapitul lui pt. a ma putea racorda la reteaua de apa.Alti vecini de la mansarda au fost mai norocosi-nu au platit nimic, altii au fost refuzati si cu 1.700 lei.Cum e corect si ce drepturi am?Mentionez ca si in extrasul de carte funciara am trecuta cota comuna indiviza.
"Racordarea la apa si gaz metan se va face de la bransamentul aflat la ultimul nivel al scarii de bloc(et.4),prin prelungirea acestuia, fara afectarea debitului la apartamentele existente, prin lucrari specifice."
"Mentionam faptul ca ne dam consi,tamintul pentru racordarea noilor apartamente la utilitati(apa, canalizare, gaz metan, energie electrica, etc.)care vor fi facute pe cheltuiala d-lui Roman(antreprenorul), fara alte formalitati din partea noastra si nu avem nici un fel de pretentii"
Dar antreprenorul nu a finalizat lucrarea si toate racordarile le suportam noi,cumparatorii mansardelor.In concluzie: vecinul de sub mine poate refuza racordarea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:38, 10 Octombrie 2010
Ca raspuns strict la intrebarea dvs., da, aveti dreptul de racordare la apa. Ca temei juridic (contractual, servitute etc.) si partile impotriva carora sa va indreptati (antreprenorul, asociatia de proprietari/daca exista, vecinul care nu este de acord etc.), va sfatiuiesc sa va angajati un consultat dedicat cauzei dvs. Aceasta nu este nici atat de complicata, dar nici de simpla pe cat pare la prima vedere si necesita discutii mai aprofundate.
Notificati antreprenorul ,cu termen concret in care sa finalizeze obligatiile contractual asumate
Cand ati preluat spatiul cu destinatia de locuit nu aveti incheiat PV predare primire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la gaz si canalizare Andrei1982 Andrei1982 Buna ziua As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent: Acum un an am cumparat o casa (intabulata) ... (vezi toată discuția)
Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)
Receptie locuinte nelu.balici nelu.balici In anul 2005, 241 persoane, in calitate de beneficiari, am semnat individual contracte de constructie cu Antreprenorul General \"S.C.South PacificConstructii ... (vezi toată discuția)