avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Bunicii mei au avut o casa confiscata de comunisti.
Casa a fost recuperata in justitie de catre mama si sora ei, acum 15 ani, prin decizie definitiva si irevocabila a curtii de apel.
Ce-a dea treia sora a mamei, domiciliata in Germania a renuntat generos la dreptul ei din casa parinteasca, fiind perfect de acord ca surorile ei sa beneficieze de aceasta casa.
Matusa din Germania a decedat, iar recent a decedat si cealalta matusa, ramanand in viata numai mama.
La dezbaterea succesiunii de pe urma matusii mele, verisoara mea din Germania are dreptul ei la o bucatica de pe urma matusii comune, dar a ridicat pretentii la dreptul mamei ei din casa bunicilor, drept care conform actului de proprietate NU mai exista.
Intrebare :
Din moment ce matusa din Germania a renuntat la dreptul ei din averea parintilor ei (bunicii mei), fapt confirmat de un act al justitiei romane, mai poate acum verisoara mea sa intoarca situatia de fapt si sa revendice mostenire de pe urma mamei ei, mostenire care NU exista in fapt?

Multumesc
Nu, nu mai poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunici contestata de veri mirceani mirceani Bunicii mei materni au avut proprietati (casa si pamant) confiscate de comunisti. Bunicii au avut 3 fete, mama, o matusa fara copii, si o matusa emigrata in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Mostenire mirceani mirceani Mama si sora (fara copii) ei au obtinut in justitie acum 20 de ani (1998) prin sentinta definitiva imobilul proprietatea bunicilor mei, confiscat de comunisti ... (vezi toată discuția)