avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajat pe baza de conventii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajat pe baza de conventii

Mai este valabila legea conform careia poti angaja o persoana pe conventie si parca primeai salariul pe un an pentru acea persoana daca indeplinea niste conditii.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:25, 23 Iunie 2009
Faceti confuzie intre conventia civila incheiata in baza C.civil si angajarea anumitor categorii de salariati, in baza unui contract de munca, pentru care statul acorda anumite facilitati angajatorului.
Conventia civila este valabila si acum, angajatorul avand obligatia sa retina din valoarea impozitului 10% la sursa, diferenta de impozit urmand a fi achitata de catre prestatorul respectiv de servicii dupa regularizarea ce se face in baza declaratiei pe venit.
Daca angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata anumite actegorii de persoane din somaj, puteti beneficia de subventii de la AJOFM.
Subventia nu este chiar in valoarea salariului acordat angajatului.
Gasiti informatii detaliate in legea 76 din 2002 si normele acesteia, sau direct la AJOFM.
Aveti dreptate. Ma refeream la angajarea unor persoane din somaj sau care au depasit varsta de 45 de ani. Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti care este legea sau care sunt facilitatile oferite ? Va multumesc.
Este vorba de Legea nr. 76/2002.
Mihail: daca imi aduc bine aminte s-a modificat codul fiscal si la conventii civile se retine impozit 16% la sursa

Alte discuții în legătură

Neplata de catre itm a sumelor cuvenite conform art80 lg76/2002 anonim1607 anonim1607 Buna ziua, Sunt medic de familie,pfa,si,in februarie,am incadrat in conditiile legii,un absolvent de scoala postliceala sanitara,din somaj.Am inteles ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent catalina25 catalina25 Buna dimineata! Va scriu si eu legat de o pb cu care ma confrunt! Vreau sa angajez un absolvent promotia 2009 si vrreau sa beneficiez de Legea 76/2002 ... (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)