Am urmatoarea problema: parintii mei, au achizitionat in anul 1993, un teren de 300 mp, in continuarea curtii bunicilor mei. "Tranzactia" s-a efectuat printr-o chitanta de mana, cu 2 martori. Cum procedez acum pentru a perfecta aceasta tranzactie, dat fiind faptul ca vanzatoarea a decedat acum cativa ani si nu stim exact care sunt mostenitorii ei. As vrea sa clarific aceasta cumparare cat timp persoanele care au fost martori sunt inca in viata. Mentionez ca de la mom. cumpararii, parintii mei au folosit acest teren (insa banii datorati ca impozit pt aceasta suprafata, parintii mei ii dadeau vanzatoarei si ea achita impozitul la Primarie - greaseala parintilor mei). Stiu ca exista o modalitate pe calea instantei insa nu stiu exact cum trebuie procedat pentru a perfecta vanzarea - cumpararea.
Va multumesc,
actiune in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare... dar, va trebui sa gasiti neaparat mostenitorii vanzatorului, altfel nu aveti cu cine va judeca!
Da, este costisitor, deoarece se taxeaza la valoarea imobilului. In plus, veti avea nevoie de un avocat (alti bani, alta distractie). Numai ca, daca veti castiga, cheltuielile vor fi puse in seama paratilor.
Ar fi mai simplu sa identificati mostenitorii si sa va intelegeti cu ei. Solicitati la camera notarilor publici informatii despre dezbaterea succesiunii (daca s-a dezbatut).
Daca a decedat fara mostenitori sau daca niciun succesibil nu a acceptat succesiunea, terenul revine statului, astfel incat va veti judeca cu orasul (comuna) pe teritoriul careia se afla terenul.
Multumesc, valoarea terenului acum nu cred ca e foarte mare, insa la vremea cumpararii, parintii mei au dat cam cat jumatatea unei masini Dacia, deci pt ei a fost un effort financiar atunci. Adresa pentru a afla se face la Camera Notarilor Publici in Bucuresti, chiar daca terenul se afla in jud. Calarasi?
Mostenire
Nina1
Tatal meu a mostenit casa parinteasca. Acum vrea sa o vanda. Actele sunt pe numele parintilor care sunt decedati. Ce acte trebuiesc intocmite pentru a putea ... (vezi toată discuția)