avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obligatia medicului de familie pentru vizite la ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obligatia medicului de familie pentru vizite la domiciliu.

Buna ziua,
Este medicul de familie obligat prin lege sa faca vizite la domiciliu in cazul nou-nascutului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 12:24, 19 Noiembrie 2014
1. Medicul de familie.
Anunţati-va medicul de familie din timp referitor la data estimată a naşterii bebeluşului. Dacă nu sunteţi înscrişi la un medic de familie este momentul să o faceţi pentru a putea beneficia de vaccinări şi asistenţă pentru copilul dumneavoastră. Aceasta asistenţă se acordă chiar în cazul în care părinţii nu lucrează, copiii având gratuitate la serviciile de sănătate. Imediat după naştere programaţi-vă pentru vizita la domiciliu a medicului de familie. Acesta este obligat să vină în interval de câteva zile de la externarea din maternitate pentru consultul nou-născutului. Unii medici de familie vor avea nevoie de certificatul de naştere al copilului şi de alte documente înainte să facă deplasarea, de aceea e bine să îl contactaţi din timp (cu măcar 2 zile înainte de data la care doriţi să va viziteze acasă).
Medicul de familie vă va mai vizita o data, la vârstă de o luna a bebeluşului, pentru un control de rutină. Desigur, e bine să programaţi telefonic şi această vizită dinainte.
Aceste două vizite la domiciliu intră în obligaţiile postului. Din acest moment înainte medicul de familie nu mai este obligat să vină acasă.
Sigur că mulţi medici de familie vor continuă să îi viziteze pe bebeluşi la domiciliu şi acesta este un lucru de apreciat, dar e bine să reţinem că aceste vizite ulterioare sunt la latitudinea fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai ... Alină 09 Alină 09 Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai sunt de cand avea copilul 8 luni îmi cere sa ii dau bebelușul pentru câteva zile la el acasă ... (vezi toată discuția)
Numar persoane lista intretinere asociatie Silvia2013 Silvia2013 este corescta trecerea pe lista de intretinere la nr.persoae a unui nou nascut dupa o luna de la nasterea sa? (vezi toată discuția)
Copil cu malformatii dat afara din spital Razvangabriela Razvangabriela buna ziua o intrebare va rog frumos ...am o nepoata care in data de 05 03 2015 a nascut un copil cu malformatii(gura de lup si buza de iepure )iar cand plange ... (vezi toată discuția)