avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai ...

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai sunt de cand avea copilul 8 luni îmi cere sa ii dau bebelușul pentru câteva zile la el acasă în condițiile în care el locuiește la 80 de km distanta de domiciliul meu și al fetei. Nu i am interzis niciodată sa nu o vada, doar ca vizitele sa nu fie acasă la noi, sa fie intr un loc de joaca sau la plimbare, etc. Are dreptul sa îmi i a copilul state zile în condițiile în care bebelușul este atașat și dependent 100% de mine? Ma amentita ca o sa rezolve în instanta luindu mi copilul. Va rog sa ma ajutați cu un sfat, cum ar trebuii sa procedez. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:41, 26 Noiembrie 2020
Tind sa cred ca va hotara instanta.
Poate ca este mai bine asa.
Însă până ajungem în instanta, este legal ca el sa îmi i a cu forța bebelușul de langa mine? Nu știu cum sa ii explic mai pe înțelesul lui situația în asa măsură încă sa nu ma trezesc după un timp ca ma va acuza ca nu am fost de acord sa își vadă copilul.
Exista o lege prin care sa ii demonstrez ca atâta timp cât este bebelus și depinde din orice punct de vedere de mine, nu îl poate vedea decât în prezenta mea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatăl copilului cu care nu mai sunt de cand avea copilul 8 luni

adica de doua luni...
puteti sa nu i-l dati pana instanta nu stabileste locuinta copiului si programul de vizita.
Puteti sa i-l dati daca tineti cont ca e si copilului lui, daca s-a ingrijit de copil pana la 8 luni si stie ce nevoie are.
Puteti initia dvs procesul, sa cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs si pensie pt copil, iar pe calea ordonantei presedintiale sa cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs pana obtineti o hotarare definitiva pt asta. Astfel, va fi obligat sa o aduca inapoi.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sub nici o formă nu-l lăsaţi să ia bebeluşul. Câteva zile poate însemna DEFINITIV. Câţiva martori mincinoşi, care să declare că nu aţi îngrijit copilul, că nu v-aţi interesat de el, plus demonstraţia că bebeluşul e crescut de el şi familia lui, este suficient ca să rămâne fetiţa la el, dacă asta vrea.
Dv. trebuie să fiţi vigilentă şi să probaţi că l-aţi lăsat să interacţioneze cu fetiţa. În acest scop, scrieţi-i mail sau sms, pe care ulterior îl listaţi şi păstraţi, prin care, de exemplu, îl rugaţi să ţină cont de programul copilului, de exemplu: Dacă vii la Anica, să ştii că ea are program de somn între orele 13-16 şi orele 20 - 8 dimineaţa şi e bine să nu stricăm rutina ei pe de o parte, şi să te poţi bucura de timpul petrecut cu ea...." Sau: "Dacă vrei să vii azi să te joci cu fetiţa, să ştii că între orele ......suntem plecate la...., te aşteptăm după ora....", etc.
Introduceţi urgent o acţiune de Ordonanţă preşedinţială, aşa cum aţi fost sfătuită mai sus.E foarte important!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va faceti ca ii dati copilul, trimitand mesaje, dar in realitate sa nu i-l dati va face mai mult rau. Contactati un avocat si negociati un program, scrieti pe hartie un acord in sensul asta si il puteti duce in instanta apoi. Il puteti face pe varste.
E dreptul copilului sa isi cunoasca si tatal, si mediul unde acesta locuieste, si orasul, casa, familia lui. Daca acum, cat e mic, nu face o legatura cu tatal, sansele sa o dezvolte mai tarziu sunt mici si, daca se intampla, se va intampla cu multe traume, nervi si suparari pentru copil.
Legea spune ca un copil are drept si la mama si la tata. Oricand veti ajunge intr-o instanta, aceasta va incerca sa se asigure ca ambii colaborati in sensul asta. Daca unul nu colaboreaza, e sanctionat de instanta. mamele care isi fac zeci de probe dau nu colaboreaza se trezesc cu un program infernal, tatii care nu isi realizeaza programul se trezesc cu el micsorat. Totul insa in scopul de a determina ambii parinti sa aiba relatii cu copilul.
Avand in vedere acest aspect al legii, este alegerea dv. daca veti actiona in sensul respectarii drepturilor copilului dv. sau in alt sens. Totusi, faceti asta cu asistenta juridica, fara a duce razboaie inutile care vor schilodi, in timp, saracul copil.

Alte discuții în legătură

Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați? Magda95 Magda95 Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)