Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ia copilul. Până acum l-am lăsat mereu să îl vadă, am discutat mereu despre copil, nu i-am interzis niciodată nimic. Copilul are numai 8 luni. Poate lua copilul cu forța de la mine, doar pentru că nu suntem încă divorțați? Eu îl las să îl vadă, dar la mine acasă, pentru că bebelușul este și răcit, plus că mi-e teamă că dacă pleacă cu el, nu mi-l mai aduce.
Introduceti de urgenta o ordonanta presedintiala pentru a stabili domiciliul copilului la dvs. Cereti si pensie si dati-i copilul cand va avea program de vizitare dat de instanta. Pana atunci, daca ii dati copilul il poate lua! Cel la care locuieste copilul are sansele cele mai mari sa obtina domiciliul copilului la el,asa ca mare atentie!
Care aparari strategice? Ce e strategic ca un sugar de 8 luni sa stea cu mama?
Instantele evita sa schimbe locuinta copilului.De aceea am spus ca doamna trebuie sa se grabeasca cu o ordonanta pentru domiciliu. In plus, daca tatal ia copilul si nu exista hotarare jud mama nu poate cere inapoierea lui!