avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul poate lua forțat copilul de la mamă dacă sunt separați, dar nu divorțați?

Bună ziua! Mă pregătesc de un divorț ce trebuia să decurgă pe cale amiabilă, însă în urma unui scandal el nu a mai vrit și m-a amenințat că îmi ia copilul. Până acum l-am lăsat mereu să îl vadă, am discutat mereu despre copil, nu i-am interzis niciodată nimic. Copilul are numai 8 luni. Poate lua copilul cu forța de la mine, doar pentru că nu suntem încă divorțați? Eu îl las să îl vadă, dar la mine acasă, pentru că bebelușul este și răcit, plus că mi-e teamă că dacă pleacă cu el, nu mi-l mai aduce.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 23:19, 2 Octombrie 2018
Introduceti de urgenta o ordonanta presedintiala pentru a stabili domiciliul copilului la dvs. Cereti si pensie si dati-i copilul cand va avea program de vizitare dat de instanta. Pana atunci, daca ii dati copilul il poate lua! Cel la care locuieste copilul are sansele cele mai mari sa obtina domiciliul copilului la el,asa ca mare atentie!
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator
In astfel de cazuri se apeleaza la avocat pentru aparari strategice.
Ambii parinti au drepturi egale.

Nu conteaza la cine se afla copilul pana se pronunta instanta.
Care aparari strategice? Ce e strategic ca un sugar de 8 luni sa stea cu mama?
Instantele evita sa schimbe locuinta copilului.De aceea am spus ca doamna trebuie sa se grabeasca cu o ordonanta pentru domiciliu. In plus, daca tatal ia copilul si nu exista hotarare jud mama nu poate cere inapoierea lui!
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai ... Alină 09 Alină 09 Am un bebelus de 10 luni, iar tatăl copilului cu care nu mai sunt de cand avea copilul 8 luni îmi cere sa ii dau bebelușul pentru câteva zile la el acasă ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor. Îmi poate lua soțul copilul de 10 luni dacă plec de la el ? Diana Andreea Vasile Diana Andreea Vasile Buna ziua.sunt cu un bărbat de 3 ani si căsătoriți de anul trecut din august.avem împreună un băiețel de zece luni . de un an soțul s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Se poate lua copilul minor de catre tata pana la definitivarea divortului ? cristi_darius cristi_darius buna seara va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare ? pot lua copilul de la mama pana la definitivarea divortului , mentionez domicilul ... (vezi toată discuția)