avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL-D

Buna ziua!

Am 23 de ani si detin o Intreprindere Individuala, dar acum vreau sa imi deschid un SRL cu domeniu de activitate IT. Intrebarile mele sunt:
Daca imi deshid un SRL-D, sunt obligat sa accesez fondurile de la guvern?
Ce taxe platesc pentru infiintare? (pe internet gasesc mai multe pareri si sunt dezorientat)
Ce impozite platesc?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
bogdandinu04, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMR BUSINESS CONSULTING , Consilier juridic 21:11, 19 Noiembrie 2014
Nu esti obligat sa accesezi fondurile, taxe 0 de infiintare, 200 lei capital
Nu este in regula sa infiintati un SRL-D, unde veti avea calitatea de asociat si administrator in cazul in care nu intentionati sa obtineti finantarea respectiva... tocmai de asta s-a implementat aceasta regula potrivit careia la infiintarea unui SRL-D nu se achita taxele de inmatriculare, intrucat la un moment dat organele de stat constatand intentia dvs. o sa va schimbe din oficiu forma de juridica si veti fi obligat sa achitati toate taxele de infiintare aferente si alte amenzi. Si da, daca tineti neparat, puteti infiinta un SRL-D, in cazul in care aveti o I.I., conditia actuala este sa nu fi avut calitatea de asociat/actionar intr-o societate comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d vs srl anquette anquette Buna ziua sunt medic stomatolog si as dori sa infiintez un srl-d.Nu doresc sa apelez la acel capital de 10000 euro care poate fi primit.vreau doar sa am o ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma si fonduri pentru dezvoltare tothy tothy Buna ziua! Am 20 de ani si as dorii sa infiintez o firma cu sere de flori. Am un teren de cca. 20mp la tara. Ce am de urmat pentru a infiinta firma? Eventual ... (vezi toată discuția)
Imm si antreprenoriat andania82 andania82 Va salut! Am 34 de ani sunt cadru didactic, cochetez de mult timp cu ideea deschiderii unui after-school in orasul meu, din investigatiile mele am inteles ca ... (vezi toată discuția)