avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintare firma si fonduri pentru dezvoltare
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintare firma si fonduri pentru dezvoltare

Buna ziua! Am 20 de ani si as dorii sa infiintez o firma cu sere de flori. Am un teren de cca. 20mp la tara. Ce am de urmat pentru a infiinta firma? Eventual as avea posibilitatea de vre-un fel de finantare de la stat?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 11:27, 13 Mai 2016
Depinde ce amploare doriti sa dati activitatii. Daca doriti sa produceti flori pe care sa le vindeti doar direct in piete catre populatie, atunci puteti sa ramaneti simplu producator persoana fizica, sa va obtineti de la primarie atestatul de producator si carnetul de comercializare si pe baza acestora aveti dreptul sa mergeti cu marfa la piata. Nu puteti sa vindeti catre alte firme cu factura, nu puteti sa deduceti cheltuieli. Pentru acest caz daca suprafata cultivata cu flori și plante ornamentale este de pînă la 0,3 ha, atunci nu veti fi impozitat pentru venitul obtinut din aceasta activitate agricola. Daca este peste acea suprafata, atunci veti depune la finante declaratia 221 si platiti impozit 16% pe norma de venit agricol si contributie la sanatate.
Altfel va infiintati un srl la registrul comertului dar asta inseamna costuri.
Multumesc! In momentul de fata am atestat de producator si carnet de comercializare. Ma intereseaza daca as putea opta pentru niste fonduri fiindca intentionez sa ridic o sera cat cele pe care le am acum si sa modernizez.
De asta as face o firma ca sper sa obtin fonduri sa dezvolt si sa pot mari productia.
Suprafata e de 0,20ha, am un profit de cca 20.000RON, dar din asta nu imi permit sa modernizez.
In momentul de fata fondurile FEADR destinate dezvoltarii in mediul rural, de care ati putea beneficia, pun conditia de a avera o forma juridica de functionare ( PFA, intreprindere individuala, intreprindere familiala, sau SRL), dar si sa aiba o vechime de functionare de minim 2 ani anterior cererii de finantare. Daca intentionati in viitor sa accesati fonduri nerambursabile, atunci trebuie sa va hotarati daca infiintati una din aceste forme de organizare, sa functionati pe ea si, dupa ce aveti vechimea corespunzatoare, sa accesati fonduri.
Puteti sa deschideti si un SRL-D ( SRL - debutant ), din cate stiu nu aveti costuri de infiintare la Registrul Comertului. Detalii despre SRL-D aveti aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare flori ornamentale LRVP LRVP Buna ziua! Am nevoie de un raspuns avizat si va rog sa ma ajutati: Un producator avand o suprafata de teren mica (curtea prorpie) pe care cultiva flori ... (vezi toată discuția)
Aplicare lege 145/2014 Jenu68 Jenu68 Buna seara. Avem o firma mica ce functioneaza ca S.R.L. pentru ca asa am ales in vederea posibilitatii angajarii de lucratori, emiterii de facturi si altor ... (vezi toată discuția)
Srl nou infiintat , finantari nerambursabile. ionescustefanAdrian ionescustefanAdrian De curand am un infiintat un SRL cu gandul de a intreprinde ceva, dar nu dispun de bani suficienti.Am mai multe idei, printre care ar fi :infiintarea unei ... (vezi toată discuția)