Buna seara! In 2013 februarie am vandut o masina, am radiat-o de la Directia Taxe si Impozite Locale, dar din pacate in Romania nu exista legatura intre institutiile Statului, asa ca in consecinta la sfarsitul anului 2013 am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru rovinieta! Am facut cerere de anulare a contraventiei, am inregistrat-o la Judecatoria competenta! Acum am primit si intampinarea din partea intimatului, la care trebuie sa formulez un raspuns! In intampinare scrie despre contractul de vanzare cumparare nu este valabil daca nu sa facut radierea masini la serv inmatriculari autol! Mentionez ca am incheiat contractul la o firma autorizata pentru a incheia contracte de vanzare cumparare auto ! Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa mi se anuleze procesul verbal ! Multumesc !
Din punctul meu de vedere 99,9%, dacă:
- vanzarea a fost precedată de radierea din evidențele organului fiscal, cu emitere de certificate fiscal.
- eventual pe talonul autovehiculului ați făcut mențiunea înstrainat la data de catre X.
Radierea din evidențele poliției rutiere nu se mai face de către vânzător așa că stați relative liniștit.
Radieri auto
Remus47
O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie:
Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)