avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nastere la domiciliu - probleme cu actul constatator
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nastere la domiciliu - probleme cu actul constatator

Buna ziua! Am nascut acum o saptamana la domiciliul unor prieteni in Iasi, dupa care am mers la spital cu masina proprie, unde am fost internata cu copilul pt. o perioada de 5 zile, insa au refuzat sa imi dea de la spital certificatul constatator al nasterii, ei sustinand ca in cazul meu puteau sa mi-l dea doar daca veneam cu ambulanta. Prin urmare, am apelat la medicul meu de familie, stiind ca e obligat prin lege sa imi dea acest certificat. Situatia e putin complicata..de ce?.. pt. ca Noi stam in Suceava in chirie, cu viza de flotant, medicul de familie e tot din Suceava, buletinele le avem inscrise pe Vaslui si nasterea a avut loc la Iasi. Medicul mi-a dat un certificat constatator, insa are niste formulare diferite de cele din spital, care contin mai multe detalii. Cei de la primarie au spus ca nu e okey certificatul asta ca nu are toate datele ca cele din spital, sau macar sa scrie medicul de familie undeva pe certificat adresa la care s-a nascut copilul. Acum noi suntem deja acasa in Suceava. Medicul de familie a zis ca nu are nici ea si nici alti colegi de-ai ei altfel de certificate. Ca asa le-au primit si ei. A fost de acord sa imi adauge adresa la care s-a nascut copilul undeva pe certificat, chiar daca nu are o zona anume unde sa fie scrisa. Acum, intrebarea mea e..adresa unde am nascut fiind de Iasi, imi pot inscrie copilul in Suceava? Caci medicul de fam. e din Sv. Si daca nu-mi accepta nici acum certificatul completat asa, ce optiuni mai am? Suntem chiar stresati, ca mai avem doar vreo 6 zile, pana facem 14 zile de la nastere si nu vrem sa ne trezim ca avem de platit si nu stiu ce amenda. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:27, 19 Noiembrie 2014
Inregistrarea nasterii se face la primaria locului unde s-a produs evenimentul, adica la Iasi. Nu o puteti face la Suceava. Sa aveti la dvs. certif. de nastere, buletinele, certif. de casatorie, certificatul medical-asa cum este el-sa aiba parafa, semnatura si stampila rotunda. Daca medicul a facut completari sa puna in dreptul acestora samnatura si parafa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator al nasterii clauditzza clauditzza buna ziua .Am o mare problema si nu stiu ce sa ma fac stau stresata la maxim .Am nascut acum 4 zile ieri m-am externat din maternitate dar nu am scos ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si alocatie nou nascut mikyangel mikyangel Buna ziua, 1.As dori sa stiu in cazul unui nou nascut a carui parintii nu sunt casatoriti ce acte sunt necesare pentru certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Se poate elibera certificatul de naștere fără acordul tatălui? mama spune că el refuză să semneze și din acest motiv nu beneficiază de alocație și de indemnizație PiRal PiRal Bună ziua, ma interesează sa știu dacă se poate scoate certificatul unui nou născut fără acordul tatălui, cunosc pe cineva care este căsătorită, a ... (vezi toată discuția)