avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate elibera certificatul de naștere fără ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate elibera certificatul de naștere fără acordul tatălui? Mama spune că el refuză să semneze și din acest motiv nu beneficiază de alocație și de indemnizație

Bună ziua, ma interesează sa știu dacă se poate scoate certificatul unui nou născut fără acordul tatălui, cunosc pe cineva care este căsătorită, a născut acum o luna și mi-a spus ca nu poate sa ii scoată certificat de naștere copilului din cauza ca tatăl refuza sa semneze cutoate ca este copilul lui și bineînțeles ea nu beneficiază de alocație și indemnizație în momentul de fata! Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:15, 1 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a nascut la spital ?
Nu e nevoie de acordul tatalui pt a inregistra copilul, iar daca a nascut in spital, copilul are certificat de nastere, altfel nu ii dadea drumul din spital.
Ba da, a născut in spital la Buzău. Mi-a zis ca din spital nu i-a dat decât biletul de externare, nu au vrut sa ii dea certificatul constatator dacă nu este prezent nici tatal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs cine sunteti ? Adica ce legatura aveti cu povestea asta ?
Sunt o mămică care am aflat de ea și ieri am fost sa ii duc niște haine alimente și mâncare pentru ea și cel mic, am vrut de sărbători sa donez câte ceva și pentru oamenii fără posibilități și am tot cautat și asa am dat de ea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
felicitari!
Nu cred ce v-a zis, dar nici nu o acuz ca minte, poate ceva s-a intamplat.
Astea sunt actele necesare pt a inregistra copilul. Daca nu a facut-o in termen de 14 zile de la nastere, plateste si amenda.
PENTRU COPIII ÎNREGISTRAȚI DIN CĂSĂTORIE
CERTIFICAT MEDICAL CONSTATATOR AL NAȘTERII – în original și completat corect, cu ștampila spitalului, parafa și semnătura medicului.
CĂRȚI DE IDENTITATE SOȚ-SOȚIE ( pentru cetățenii români) sau PAȘAPOARTE și PERMISE DE ȘEDERE (în cazul cetățenilor străini) – obligatoriu în original.
CERTIFICAT DE CĂSĂTORIE – obligatoriu în original .
daca vreti sa o ajutati, insotiti-o la spital si la starea civila. Poate va da solutii in caz ca femeia nu are toate actele.
Inteleg ca sotul a disparut din peisaj ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat nastere in lipsa tatalui Alina_Gabriela26 Alina_Gabriela26 Buna ziua! sunt o mama insarcinata in 32 de saptamani! urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie, iar in septembrie sotul meu paraseste Romania din alte ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator al nasterii clauditzza clauditzza buna ziua .Am o mare problema si nu stiu ce sa ma fac stau stresata la maxim .Am nascut acum 4 zile ieri m-am externat din maternitate dar nu am scos ... (vezi toată discuția)