avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie de urmas
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie de urmas

Buna ziua! Pensia de urmas a unui copil minor poate fi poprita?
Cel mai recent răspuns: medalex , utilizator 11:04, 27 Noiembrie 2014
"Pe veniturile dvs trebuie sa va puna poprire, sa va retina 1/3, nu pe pensia de urmas a copilului.
Nu cred ca v-au luat banii din cont, ci doar v-au blocat toate conturile din banca. Vorbiti la banca si cu executorul pt eliberarea sumei din cont. "

www.avocatnet.ro/content/for...
S-a facut poprire pe contul copilului minor, cont in care intra doar pensia de urmas si care este deschis pe numele lui, eu fiind doar imputernicit. Poprirea s-a facut de catre ANAF, si obliga copilul la" plata impozitului pe venitul realizat" in urma executarii silite al unui imobil apartinand tatalui sau decedat.Nu s-a realizat niciun venit, deoarece casa s-a vandut la o suma mult mai mica decat era creditul respectiv.
Mentionez ca s-a retinut 1/3 din pensie.
Incercati sa intrati in audienta la juristii ANAF sau chiar la director a.i. sa clarificati situatia.
Prezentati acte doveditoate ale sustinerilor dvs.
Daca reusiti acest lucru, solicitati si restituirea sumelor deja retinute sub f de poprire.
Bafta !
Intrebarea mea este daca SE POATE sau NU SE POATE popri pensia de urmas pe care o primeste copilul minor in urma decesului tatalui sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie urmas / cont blocat ella4bella ella4bella Buna ziua. Primesc o pensie de urmas pentru fata mea, care este minora, intru-un cont. Am avut pensia de urmas suspendata un an. Acum, dupa ce am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Blocare cont banca si altele de catre alta banca sorinelul22 sorinelul22 Buna ziua!!!Pentru ca nu am mai platit rata de ceva timp celor de la ....P..acestia mi-u blocat toate conturile de la toate bancile.As dori sa stiu daca nu era ... (vezi toată discuția)