avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pensie urmas / cont blocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pensie urmas / cont blocat

Buna ziua. Primesc o pensie de urmas pentru fata mea, care este minora, intru-un cont. Am avut pensia de urmas suspendata un an. Acum, dupa ce am facut cerere la casa de pensii, am primit banii in cont. Dar stupoare, am aflat ca mi s-a blocat contul si s-a facut poprire pe bani ( am luat un credit de la alta banca pe care nu l-am achitat) . Nu am primit nici o instiintare acasa. As dori sa stiu daca este normal sa mi se blocheze contul sau doar sa se faca poprirea de 1/3 din pensie pana la achitarea sumei ce o datorez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ella4bella , utilizator 15:41, 28 August 2012
Pe veniturile dvs trebuie sa va puna poprire, sa va retina 1/3, nu pe pensia de urmas a copilului.
Nu cred ca v-au luat banii din cont, ci doar v-au blocat toate conturile din banca. Vorbiti la banca si cu executorul pt eliberarea sumei din cont.
Contul este pe numele meu, fiind reprezentantul legal al copilului. Este un cont de pensii, in care primesc doar pensia de urmas a fetei. Trebuia sa primesc pensia pe un an 4550 lei, iar a doua zi dupa ce mi-au intrat banii in cont au fost luati 1500, asa cum imi apare in cont, de catre un executor judecatoresc in favoarea bancii la care nu am mai platit. Am incercat sa retrag restul de bani, dar atunci am constat ca contul este blocat. Am sunat la banca si mi s-a spus ca contul este blocat si ca s-a facut poprire pe bani dar mai multe nu au stiut sa ma lamureasca. Ce as putea sa fac?
Contestatie la executare. Va trebui sa consultati un avocat. Mergeti sa vb si cu executorul
Momentan eu nu sunt in tara. In cat timp pot face contestatie? Nu stiu cand s-a initiat poprirea pentru ca nu am primit nici o instiintare. Eu mi-am schimbat adresa dupa ce am luat credit de la banca. Tot ce stiu este ca pe 14/08/2012 mi s-au luat bani din cont in baza unei popriri, ceea ce am vazut in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie de urmas medalex medalex Buna ziua! Pensia de urmas a unui copil minor poate fi poprita? (vezi toată discuția)
Bani trasi din cont de banca fara sa fiu anuntat MariusOvidiu MariusOvidiu Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Eu sunt in concediu de paternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului imi vin lunar intr-un anumit cont ... (vezi toată discuția)
Executare silita justme8 justme8 am avut un credit de nevoi personale pe care nu am reusit sa l achit in intregime, adica am achitat suma luata de la banca fara dobanzile aferente ... (vezi toată discuția)