avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren vandut in baza unui titlu de proprietate nul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren vandut in baza unui titlu de proprietate nul

Buna ziua,

situatia mea este urmatoarea:

- in anul 1993 am primit d ela consiliul local, in baza legii 18/1991, o supraata de teren;
- in anl 2007 am vandut terenul;
- in anul 2008 am fost chemata in instanta in vederea constatarii nulitatii absolute a titlului de proprietate;
- in anul 2014 instanta hotaraste constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate.

Acum, intrebarea mea este: ce se va intampla in continuare? Urmeaza un nou proces in instanta prin care voi fi obligat la plata pretului actualizat al terenului? Voi fi executat silit? Pentru ca eu am vandut terenul fiind de buna credinta, din 1993 si pana in 2007 nu m-a somat nimeni ca terenul face obiectul unei cereri de reonstituire a dreptului de proprietate, de la data punerii in posesie si pana la vanzarea terenului au trecut mai mult de 10 ani, terenul a fost intabulat in favoarea mea la data vanzarii.

Ma multumesc anticipat pentru opinii!
Cel mai recent răspuns: mnv , utilizator 15:17, 24 Noiembrie 2014
intabulat nu avea cum..ca nu era legea in vigoare

daaa...chemati in garantie comisia:D
milika a scris:

intabulat nu avea cum..ca nu era legea in vigoare

daaa...chemati in garantie comisia:D

Foaaaaaarte amuzant ...............
De atat ras nu ati vazut ca in speta se spune ca terenul s-a vandut in 2007 .
Legea cadastrului a intrat in vigoare la 01.07.1999 iar in 2007 se intabulau de catre cadastrist, nu mai mergea proprietarul la C F.
eh...nu mai discut despe momentele intrarii in vigoare
aveti dreptate..am gandit '97 citind 2007

dar pe ce motiv s-a constatat nulitatetea absoluta a titlului dvs?

poate merge uzucapiunea scurta

Buna,

Eu chiar aveam extras cf pe teren, asta e cert... abia la un an dupa vanzare am fost actionat in instanta. Am vandut terenul dupa 14 ani de la obtinerea titlului de proprietate.

titlul a fost declarat nul deoarece mostenitorii vechiului proprietar l-au revendicat... procesul a durat 5 ani, au chemat in instanta si consiliul local si pe mine. Nu au cerut decat constatarea nulitatii absolute a titlului de proprietate. In privinta aceasta nu se mai poate face nimic.
De fapt, ceea ce ma framanta pe mine este ce urmeaza a se intampla in continuare. Va fi desfiintat contractul de vanzare-cumparare prin care eu am vandut terenul sau se vor indrepta direct impotriva mea pentru a recupera valoara in lei a terenului pe care l-m vandut? Voi fi excutat silit???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, inscriere in cartea funciara catalyynnn catalyynnn despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal ... (vezi toată discuția)
Cap-ul putea vinde un teren care era in proprietatea statului? lenast lenast Unui vecin i-a fost atribuit/vandut in 1971 un teren care a fost preluat de catre CAP de la bunicii mei in anul 1962, iar in anul 1970 acel teren a fost ... (vezi toată discuția)