avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Ma aflu in concediu de crestere pentru cel de-al doilea copil. Am intrat in concediu direct din concediul pentru primul copil. In primul concediu am intrat din facultate nefiind angajata ci doar studenta. Concediul pentru cpilul 2 se termina in decembrie 2014 iar in aprilie 2015 voi naste al treilea copil. Daca rma angajez acum pot sa mai iau concediu pentru al treilea copil? Daca incep munca direct din concediu fara intrerupere se considera continuitate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 4 Aprilie 2015
eleonard a scris:

.... Nu stiu unde este greseala. Ori la mine ori la cei care mi-au virat banii. In afara ca se poate sa mi-i ceara inapoi si sa spuna ca sunt venituri necuvenite ce se mai poate intampla mai ales ca eu sunt angajata din decembrie?

Greseala este a dvs ca nu ati anuntat AJPIS-ul de incadrarea in munca.

Nu vi se mai poate intampla nimic in plus fata de restituirea indemnizatiei primite necuvenit. Urmeaza sa primiti de la AJPIS/ANAF o astfel de decizie.
Dupa primirea acesteia aveti posibilitatea s-o contestati sau sa achitati suma respectiva - intr-o transa sau in mai multe rate , dupa cum stabiliti cu cei care au emis decizia respectiva.
am inteles ! deci este greseala mea. Sa dau banii inapoi pe decembrie nu ma deranjeaza dar ma intrebam daca voi primi si vreo amenda..
multumesc frumos pentru raspunsuri ! Numai bine!
Nu veti primi nicio amenda pentru asa ceva.
pentru dosarul pe care trebuie sa-l depun pentru acordarea indemnizatiei am nevoie printre altele de o adeverinta din care sa reiasa ca am realizat venituri in ultimele 12 luni. Pentru ultimele 4 luni in care am fost angajata stiu ca o iau de la angajator dar cum dovedesc perioada dinainte in care am fost in concediu de crestere a copilului? Intre timp mi-am schimbat si domiciliul. Trebuie sa iau aeverinta de la primaria din sat de unde eram inainte, sau de unde?

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului familistu familistu buna ziua o persoana care in perioada ianuarie - septembrie 2009 a beneficiat de ajutor de somaj, iar in perioada decembrie 2012 pina in prezent angajat, ... (vezi toată discuția)
Am o firma, pot lua concediu de crestere a copilului? valy2006 valy2006 Buna ziua , eu si sotia avem o firma care din 2011 nu am mai lucrat pe ea,deci nu a avu venituri,acum eu vreau sa iau ccc si mi se zice ca trebuie suspendata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil amzuts_patricia@yahoo.com amzuts_patricia@yahoo.com Buna ziua. Va rog respectuos sa ma ajutati, daca se poate, cu urmatoarea problema: Timp de doi ani am fost angajata la o unitate, unde mi-am incetat ... (vezi toată discuția)