avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Buna ziua.Am o intrebare la care tot incerc sa gasesc un raspuns.Un om are in proprietatea un teren lung, pe care il partajeaza in 5 loturi+drum servitude, toate cu cadastru carte funziara ce se cere.Primul lot a ramas proprietarului vechiului teren, tot lui I-a ramas in proprietatea si drumul de servitude pentru care plateste impozit. Al doilea l-am cumparat eu si celelate au fost vandute catre alte persoane.In contractual de vanzare cumparare, e specificat ca vechiul proprietar de la care am cumparat toti(si caruia i-a ramas primul lot cu acces la drumul principal) se invoieste sa ne dea gratis dreptul de a trece pe drumul de servitude.Avem apa curenta si curect electric, iar acum cand vrem sa ne logam la canalizarea comunii sau sa bagam gaze, ne lovim de refuzul proprietaru drumul cum ca e drumul lui si ca ne-a dat voie sa intram cu masina sau piciorul dar nu sa bagam utilaje sa sape sau sa bagam gaze ca el chiama politia.Plus de asta el si-a bagat canalizare tot pe drum si l-a lasat stricat.Ce e de facut, exista vre-o lege care spune ca avem drept sa ne bagam si noi utilitatile, ceva care sa il constranga sau sa ii ia drumul? Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: colio , utilizator 22:01, 19 Noiembrie 2014
fie va logati la TEAVA lui si platiti, fie va trageti teava separata fiecare, fie exercitati o servitute de "teava" a carei contravaloare o platiti
Am explicat mai sus ca nu pot sa fac nimic din ce mi-ati recomandat, deoarece ma lovesc de refuzul lui de a face vre-o miscare pe pamantul lui.Adica "e drumul meu, in acte ti-am dat voie sa treci pe el, nu sa sapi, chem politia"
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
colio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)
Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)
Racordare la utilități fără despăgubire și exploatare drum privat fără acordul coproprietarilor. sunt legale aceste pretenții? trailro trailro Bună ziua, As dori un sfat referitor la racordarea unui nou vecin la utilități după cum urmează: Suntem 4 vecini, inclusiv cel nou care a cumpărat ... (vezi toată discuția)