Va rog sa-mi spuneti, in cazul unei mosteniri, eu find singurul mostenitor, trebuie sa accept expres la notar mostenirea in termen de 1 an de la deces sau de la deschirea succesiunii ( in caz ca mai apare cineva eligibil sa o deschida ) ?
Sunt cateva bunuri pe numele bunicilor, dar care taicamiu nu are acte de proprietate pe ele, dar mi s-a zis ca mi s-ar cuveni tot mie. Cum sa procedez ?
Termenul de acceptare este de 1 an de la deces (deschiderea succesiunii).
Dvs cred va mosteniti tatal. Masa lui succesorala se compune din toate bunurile pe care le-a detinut in ziua mortii.
"Sunt cateva bunuri pe numele bunicilor dar care taicamiu nu are acte de proprietate pe ele"
Daca bunicii sunt si ei morti, trebuie dezbatuta succesiunea si dupa ei si apoi veti mosteni dvs aceste bunuri.
Incercati sa fiti putin mai clar in exprimare, dati mai multe detalii pentru a primi un raspuns mai la obiect.
Termenul de acceptare a succesiunii este de 1 an de la decesului. Puteti sa faceti acest lucru prin declaratie autentica data, in acest sens, in fata notarului sau care este cuprinsa in orice alt act din care rezulta, in mod neechivoc, acceptarea succesiunii (prin efectuarea de acte pe care nu le-ar putea face decat o persoana care se considera mostenitor si actioneaza cu intentia de a mosteni, ex. inchirierea, instrainarea de bunuri apartinand defunctului, orice acte de dispoziţie, de administrare, folosinţa ori de conservare a unor bunuri din mostenire daca din imprejurarile in care acestea au fost facute rezulta ca v-ati insusit calitatea de moştenitor.
Ceea ce nu inteleg este faptul ca spuneti ca sunteti singurul mostenitor, dar spuneti ca tatal nu are acte.
Certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietate.
Mostenire
patriciab
Buna ziua
As dori sa stiu daca este necesar sa dau vreo declaratie la notar sau sa deschid succesiune in urma decesului mamei mele. Precizez ca atat casa ... (vezi toată discuția)